Hlavní obsah

Air China obnoví pravidelnou linku z Pekingu do Pchjongjangu

Letecké spojení dvou hlavních měst bylo přerušováno opakovaně.Video: Reuters

 

Reklama

Čínské státní aerolinky obnoví pravidelné lety z Pekingu do severokorejské metropole Pchjongjangu. Společnost Air China je přerušila na neurčito loni v listopadu, když se přechodně zhoršily vztahy mezi oběma zeměmi. Jako oficiální důvod tehdy uvedla slabou poptávku.

Článek

Na podzim Severní Korea znovu pohrozila svým jaderným programem a její tradiční spojenec Čína tehdy v odpovědi podpořil přísné sankce OSN. Podle čínských státních médií společnost Air China otevřela letecké spojení s Pchjongjangem v roce 2008, ale často bylo přerušováno kvůli blíže neurčeným problémům.

Vztahy mezi oběma zeměmi se staly vřelejšími poté, co severokorejský vůdce Kim Čong-un od letošního března již dvakrát v Číně navštívil prezidenta Si Ťin-pchinga. KLDR se nyní připravuje na summit s americkým prezidentem Donaldem Trumpem plánovaný na 12. června do Singapuru.

Dva úředníci ze severokorejské státní letecké společnosti Air Koryo sdělili minulý měsíc agentuře Reuters, že díky diplomatickému tání plánují zahájit charterové lety mezi Pchjongjangem a jihozápadním čínským městem Čcheng-tu.

Reklama

Doporučované