Hlavní obsah

Ariana Grande vydává nové album. Jak se ze sladké holčičky změnila v dámu?

S Arianou Grande od prvního singlu až po nové album.Video: Dominika Nováková, Profimedia.cz, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Americká zpěvačka Ariana Grande vydává čtvrté studiové album. Jmenuje se Sweetener a vyjde v pátek 17. srpna. Na albu spolupracovala s umělci, jako jsou Nicky Minaj, Pharrell Williams nebo Missy Elliot. Coby zpěvačka je Ariana známá od roku 2010.

Článek

To začala 17letá Ariana Grande pracovat na svém debutovém albu. Na svět ale skutečně přišlo až o pár let později. Do té doby se dostaly ven jenom singly - Give It Up nebo Popular Song, na kterém spolupracovala se zpěvákem Mikou.

Je tady rok 2013 a po několika singlech také první album Ariany Grande Yours Truly. Z roztomilé holčičky v růžových šatech a chvílemi i s růžovými vlasy je 20letá žena. Poprvé v životě si na sebe oblékla černé šaty, a to třeba v klipu jednoho z největších hitů - The Way.

Hned o rok později po prvním albu Ariana Grande vydává druhé. Nese název My Everything. Písně z něj lámou rekordy amerických hitparád. Zpěvačka je idolem pro mnoho dívek. Kdo by si nevzpomněl třeba na hit Bang Bang?

20. května roku 2017 vychází třetí album Dangerous Woman. Původně se jmenovalo Moonlight a singlem měla být píseň Focus. Později se však název alba změnil. Dva dny od jeho vydání Ariana Grande uspořádala koncert v Manchesteru, kde došlo k sebevražednému bombovému teroristickému útoku. Zabil 22 lidí, dalších 119 zranil. Po této události připravila Ariana benefiční koncert One Love Manchester pro rodiny obětí a zraněných a na konci roku se odmlčela. Zpátky na scénu se vrátila až v dubnu následujícího roku společně s novým singlem.

Písní No Tears Left To Cry zpěvačka oznámila svůj návrat a začala se naplno věnovat přípravě alba. Z Ariany Grande stal jeden z nejúspěšnějších interpretů dneška. Ve svých 25 letech vydala třikrát album, které bylo certifikováno platinovým, připsala si celkem 18 miliard streamů, byla čtyřikrát nominovaná na cenu Grammy a osm jejích songů se umístilo v Top 10 tabulce americké hitparády.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované