Hlavní obsah

Arnold Schwarzenegger slibuje Trumpovi výhru, pokud přestoupí na obnovitelné zdroje energie

Schwarzenegger vyzval Trumpa k přechodu na obnovitelné zdroje.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Při setkání mezinárodní neziskové organizace R20 vyzval Arnold Schwarzenegger amerického prezidenta Donalda Trumpa k přechodu na obnovitelné zdroje.

Článek

V úterý se v Rakousku konala mezinárodní konference neziskové organizace R20, která se zabývá životním prostředím. Její zakladatel Arnold Schwarzenegger při své řeči vyzval amerického prezidenta Donalda Trumpa k přechodu na obnovitelné zdroje. Přechod od fosilních paliv podle Schwarzeneggera zajistí Trumpovi vítězství, které při svém zvolení sliboval.

R20 je nezisková mezinárodní organizace, kterou v roce 2011 založil Arnold Schwarzenegger spolu s OSN. Cílem organizace je podpora nadnárodních projektů po celém světě, které povedou k využívání obnovitelných zdrojů a snížení klimatických změn. Sympatizantem organizace je i nadace Leonarda DiCapria.

Organizace R20 doplňuje Pařížskou dohodu o klimatických změnách. Tato mezinárodní dohoda vznikla v roce 2015 v rámci OSN, dodržováním smluvních podmínek se doufá ve snížení emisí skleníkových plynů po celém světě do roku 2020.

Reklama

Doporučované