Hlavní obsah

Babiš má poslední tři dny na omluvu, vzkazují Piráti

Foto: Seznam Zprávy

Předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Reklama

Piráti stále nemají od premiéra Andreje Babiše žádnou reakci na jejich předžalobní výzvu, kterou mu poslali minulý pátek. Šéf Pirátů Ivan Bartoš počká ještě do konce týdne.

Článek

Piráti požadují od premiéra omluvu za jeho výroky ve Sněmovně a také za jeho příspěvek na Twitteru, který je podle Bartoše nepravdivý. Čas na odpověď má Andrej Babiš do neděle.

„Do konce týdne, neboť týden je adekvátní doba, aby se premiér zařídil. Poté se poradíme, jak budeme ve věci jeho vystoupení při jednání ve Sněmovně a následných příspěvků na sociálních sítích postupovat,“ napsal v SMS zprávě šéf Pirátů.

Babišovi teče do bot.
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Bartoš také oznámil, že Piráti na útočnou kampaň premiéra před podzimními volbami naskakovat nebudou.

„Premiér lže, neboť se bojí o moc a peníze, které jeho firmy tahají z kapes českých daňových poplatníků. Průzkumy ukazují, že mu teče do bot, rozhodl se tedy evidentně zahájit tuto negativní a lživou předvolební kampaň a je smutné, že zatím chybu nepřiznal. Piráti se na tuto úroveň nebudou snižovat, ve volbách chtějí zvítězit pozitivní kampaní a prezentací svého kvalitního programu,“ dodává Bartoš.

Seznam Zprávy se ptaly premiéra, jestli a jakým způsobem bude reagovat na předžalobní výzvu Pirátů. Na dotazy neodpověděl. Minulý týden Babiš pouze uvedl, že ho krok Pirátů velmi pobavil.

„Je vidět, že Piráti dál jedou jako profesionální udavači. Bez auditorů, policie, soudů a Babiše by vůbec netušili, co si počít,“ uvedl Babiš.

Stěhování migrantů

Piráti v pátek zaslali premiérovi předžalobní výzvu, v níž ho vyzvali k omluvě za šíření lži, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Babiš v příspěvku na Twitteru napsal, že Piráti mají v plánu „nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta.“ Piráti v předžalobní výzvě žádají také stažení příspěvku.

Ivan Bartoš v pátečním rozhovoru pro Seznam Zprávy popsal, co konkrétně v předžalobní výzvě Piráti požadují.

„Aby se omluvil za výroky, které tam zazněly a které následně sdílel i na sociálních sítích patrně jeho tým, kde straší seniory, vymýšlí si zjevné lži o nastěhování migrantů do bytů či měření nadměrných metrů. To jsou hoaxy, které do světa vypustila někdy před třemi roky SPD, kdy dala moji fotku a vedle toho smyšlený výrok, a jestli tohle používá premiér České republiky, to mě někdy zaráží, podle jakých informací se snaží tuto republiku neúspěšně řídit,“ uvedl Bartoš.

Reklama

Doporučované