Hlavní obsah

Bayern už zase budí hrůzu a Bundesliga má po půl roce nového lídra

Podívejte se na sestřihy víkendového programu německé Bundesligy.Video: Kryštof Kousal, DIGI Sport

 

Reklama

Bayern Mnichov rozdrtil Wolfsburg 6:0 a poprvé od pátého kola sesadil z čela Bundesligy Borussii Dortmund. Podívejte se na sestřihy z víkendového programu nejvyšší německé soutěže.

Článek

Německý fotbal žije šokující změnou na čele Bundesligy: Bayern Mnichov o víkendu dotáhl strhující stíhací jízdu a devět kol před koncem sezony sesadil z čela soutěže díky lepšímu skóre dosud vedoucí Borussii Dortmund. Ta se držela na špici od pátého kola, tedy téměř půl roku. O víkendu jí nestačila ani výhra 3:1 nad Stuttgartem v zápase, který Seznam vysílal živě. Rozjetý Mnichov totiž tenisovým způsobem deklasoval Wolfsburg 6:0.

Zatímco ještě na podzim Dortmund udivoval Evropu nasazováním mladých fotbalistů a dominancí v lize, Bayern čelil tvrdé kritice. A po sérii špatných výsledků v úvodní části sezony se dokonce spekulovalo o konci trenéra Kovače, teď je vše naopak.

„Bayern má mentalitu na to, aby byl první v lize. Konečně jsme se vrátili tam, kam patříme. Jsme tam, kde chceme být,“ prohlásil sebevědomý Niko Kovač.

Dortmund pod tlakem jeho týmu během tragického února vyhrál jen jeden z pěti soutěžních zápasů a promrhal devítibodový náskok, Bayern načasoval formu dokonale a sprintuje za sedmým mistrovským titulem v řadě.

K debaklu Wolfsburgu pomohl dvěma góly také nejlepší střelec letošní sezony Bundesligy Robert Lewandowski. Třicetiletý Polák se stal historicky nejlepším zahraničním střelcem německé ligy. Až do tohoto víkendu primát držel se 195 trefami Claudio Pizarro.

Na sestřihy z aktuálního kola se můžete podívat v hlavním videu tohoto článku.

Mnichovští naposledy ztratili body 2. února, od té doby drží šňůru pěti vítězství při skvělém skóre 18:4. Už ve středu navíc na domácím stadionu Mnichov hostí v odvetě osmifinále Ligy mistrů Liverpool, a to s nadějným skóre 0:0 z venkovního hřiště.

Forma hraje pro Mnichovany jak na evropské scéně, tak doma. Devět utkání před koncem sezony však v Bundeslize stále není nic rozhodnuto. Bayern i Dortmund mají na kontě stejně bodů a před sebou zřejmě klíčový vzájemný zápas sezony: přímý souboj o titul bude na programu už 6. dubna v Allianz Areně.

Reklama

Doporučované