Hlavní obsah

Bude Tatra ještě někdy vyrábět osobní vozy? A v jakých zemích se české nákladní automobily montují?

První díl pořadu Byznys zblízka, kde moderátorka Zuzana Hodková vyrábí nákladní auto Tatra.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Víte, kolik aut se ročně v Česku vyrobí a kolik z toho představují nákladní vozy z Kopřivnice? V pravidelném pořadu Byznys zblízka vám každý týden krok po kroku ukážeme, jak vznikají věci, které Česko proslavily ve světě – a jejich výrobu si sami vyzkoušíme.

Článek

Ředitel kopřivnické automobilky Petr Karásek pak ve studiu prozradí, kde všude bude automobilka montovat své vozy, jaký má názor na regulaci emisí Evropské komise a proč už Tatra neobnoví výrobu osobních automobilů.

„V současném světě je to nereálné. Ta ekonomika hovoří proti. Požadavky na bezpečnost vozidel jsou tak vysoké, že zkoušky, které musí nové vozy dělat, jsou náročné, drahé a pro kusovou výrobu by se to nevyplatilo,“ říká Karásek. Může dnes automobilka začít s kusovou výrobou „na zelené louce“? Podívejte se v pořadu Byznys zblízka.

Druhý díl pořadu Byznys zblízka se šéfem Tatry Petrem Karáskem.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované