Hlavní obsah

Budoucí sportovní velikáni? Tomáš Verner si do pořadu V centru pozval Barboru Seemanovou a Jiřího Prskavce

Hosty pořadu V centru jsou Barbora Seemanová a Jiří Prskavec.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na nedávných hrách mládeže v Buenos Aires vybojovala Barbora Seemanová tři cenné kovy (z toho dvě zlata). Vodní slalomář Jiří Prskavec získal vůbec první medaili na hrách mládeže, které v roce 2010 hostil Singapur. Svůj úspěch dokázal zopakovat i o šest let později na hrách dospělých v Riu. Ptal se jich Tomáš Verner v pořadu V centru.

Článek

„Je to zvláštní pocit. Když jsou úspěchy, tak je mediální pozornost příjemná. Všichni se zajímají, chtějí rozhovory, ale když se nedaří, dají ti to všichni ještě víc sežrat,“ říká česká naděje Barbora Seemanová v pořadu V centru.

Mladí olympionici získali v Buenos Aires tři zlata, čtyři stříbra a šest bronzů. To je skoro dvojnásobná porce oproti posledním letním olympijským hrám mládeže v Číně, odkud výprava přivezla šest cenných kovů.

„S výkony našich sportovců jsem velice spokojený. Nedával jsem si dopředu žádný cíl, s kolika medailemi bychom se chtěli vrátit, takže mi každá svým způsobem udělala radost,“ řekl šéf mise Martin Doktor.

Barbora Seemanová je česká plavkyně a specialistka na volný způsob. Držitelka řady českých rekordů. V roce 2016 se účastnila velkých olympijských her v Riu, kde byla nejmladší českou účastnicí her.

Jiří Prskavec je olympijský medailista z her v Riu. V roce 2016 získal bronz ve vodním slalomu v kategorii K1. Mistr světa a Evropy patří mezi nejúspěšnější české sportovce. Na hrách mládeže v roce 2010 získal bronz.

„Užíval jsem si atmosféru, hodně jsem komunikoval s davem. Tak jsem na ně mával a oni si mě oblíbili. Já na ně vždycky ukazoval srdíčka,“ říká vodní slalomář Jiří Prskavec o olympiádě mladých v Singapuru, kde získal svoji první velkou medaili.

Jak složité je uspět v dospělé kategorii? Přivezou medaile z olympijských her? Mají to mladí sportovci složité? A co to znamená rozbít bazén? Podívejte se na úvodní video.

Pořad V centru sledujte každou středu od 20:00 na Televizi Seznam, našem webu a Facebooku.

Nemáte naladěnou Televizi Seznam? Poradí náš návod.

Reklama

Doporučované