Hlavní obsah

České pivo je moc levné, říká sládek Adam Matuška

Proč se Čechům za kvalitní pivo nechce platit? Prozrazuje v rozhovoru sládek Adam Matuška.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Češi se pravidelně umisťují na předních příčkách v množství konzumace piva. Podle spolumajitele pivovaru Matuška a podniku Dva Kohouti ale Češi nejsou na pivo dostatečně hrdí. Hrdost podle něj není o tom vypít 10 piv denně, ale dopřát si třeba jen jedno pivo, za to kvalitní a podpořit tak ty pivovary, které k pivu přistupují opravdu poctivě.

Článek

Pivovar Matuška je jedním z příkladů, kdy se původně malému, rodinnému pivovaru podařilo uspět nejen na českém, ale i zahraničním trhu. Matuškovu dvanáctku Californii si tak můžete dát třeba i na cestách po Japonsku nebo Velké Británii. Na trhu je kromě konzumentů přijaly i větší pivovary, se kterými svá piva Adam Matuška nerad porovnává, mnohem raději s nimi spolupracuje, jako například s Plzeňským Prazdrojem na speciálu ke 100. výročí založení republiky.

Adam Matuška s Lukášem Svobodou na konci minulého roku otevřel originální pivovar a výčep pod jednou střechou Dva Kohouti. S novinkami ale rozhodně nekončí. Za pár dnů představí také nové pivo, které šest měsíců pracovalo v sudech po vínu od známého vinaře Jana Stávka. A rozšiřovat bude i výrobu v původním pivovaru v Broumech. Mnohem víc o podnikání v pivovarnictví v pořadu #Byznys.

Druhý díl pořadu #Byznys Anity Baselové se sládkem Adamem Matuškou.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Ekonomický pořad Byznys můžete sledovat každý všední den ve 14 hodin, v reprízách v 18:15 a ve 22:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované