Hlavní obsah

Česko není kolonií Evropy, rozohnil se Babiš

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš.

Reklama

Premiér Andrej Babiš opět zaútočil na Evropský parlament a opozici. EP podle něj Česku diktuje, kdo v něm má být premiérem.

Článek

Andrej Babiš napadl čtvrteční rezoluci Evropského parlamentu, která konstatovala, že je český premiér ve střetu zájmů. Uvedl, že Česká republika není kolonií Evropského parlamentu. A zaútočil i na opozici.

Podle Babišova vyjádření na Facebooku je to jen další pokus jak ovlivnit volby a pomoct Pirátům a opozici. „Vykážou to Česká pirátská strana a Spolu v nákladech na kampaň?“ ptá se Babiš.

Podle koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) tým Andreje Babiše „spustil hnojomet na Evropský parlament a opozici“.

„Je evidentní, že premiér ztrácí nervy. Pro rezoluci k jeho střetu zájmů hlasovaly tři čtvrtiny europoslanců. Ani sebevětší kopání do ostatních výsledek už nezmění,“ vzkázali premiérovi.

Ten tvrdí, že rezoluce je totálně účelová a vylhaná. „Diktují našim občanům, kdo tu má být premiér. To jsme tady v minulosti už 41 let měli!“ rozohnil se premiér.

Zoufalý premiér

„Zoufalost trestně stíhaného premiéra s obřím střetem zájmů stoupá. Jinak nesmysly komentovat nebudu,“ napsal Seznam Zprávám předseda STAN Vít Rakušan, který kandiduje ve společnému bloku s Piráty.

Ti Babiše upozornili, že europarlament v rezoluci rozhodně nediktuje, kdo má být premiérem. „Jste agent StB spolupracující s komunisty a svými legračními metaforami cynicky urážíte jejich oběti,“ napsala Pirátská strana.

K Babišovi se vyjádřil i Michal Šmarda, bývalý místopředseda ČSSD, která je s Babišovým hnutím ANO ve vládě.

„Myslím si, že Evropský parlament nám nechce diktovat, kdo má být premiér. Spíš jim vadí, když někdo krade peníze určené drobným podnikatelům, živnostníkům, zemědělcům…. Nebo se pletu?“ zamyslel se na Twitteru.

Europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který hlasoval pro přijetí rezoluce, uvedl, že Babiš má v tomto na hlavě „více másla než jeho Mlékárna Hlinsko“.

Reklama

Doporučované