Hlavní obsah

Český tým se vrátil z hokejového mistrovství. Znovu zklamaný, že nemá medaili

Čeští hokejisté se vrátili z MS, na letišti promluvili s novináři.Video: Sport.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hokejisté české reprezentace už drží medailový půst sedm let.

Článek

Čeští hokejisté se podobně jako v předchozích letech vrátili z mistrovství světa bez většího rozruchu. Těsná čtvrtfinálová porážka s USA 2:3 naplnila opožděný let z Kodaně zklamáním.

Český hokej na turnaji bavil. A to se poslední léta často neříkalo. Josef Jandač už nebyl pod tlakem, na své poslední akci ve funkci reprezentačního trenéra si proto dovolil představit výrazně omlazený tým. Martin Nečas, Filip Hronek nebo Filip Chytil nejen jemu ukázali, na koho se bude v příštích letech národní tým spoléhat. A že se vyplatí mladým hokejistům dávat šanci.

„Samozřejmě to pořád bolí, ale už to trošku slehlo. Bohužel je konec, teď už člověk plánuje, co bude dál. Doléčit šrámy, kterých je docela dost, a také si pořádně odpočinout. Sezona byla hodně dlouhá, měla hodně zápasů, takže odpočinek už je potřeba,” řekl útočník David Pastrňák.

Smutek měl ve tváři i jeho spoluhráč z útoku Dmitrij Jaškin. „Mrzí to, myslím, že to bylo dost blízko a měli jsme na ně po té druhé třetině. Jedna chyba, kterou pak Američané využili, nás stála čtvrtfinále. Všichni jsou z toho smutní a všechny to mrzí, ale život jde dál a za nějakou dobu to přejde,” uvedl Jaškin.

„Byl to dobrý turnaj, ale zase to byl neúspěch. Posbírali jsme však opět další zkušenosti a budeme se to snažit napravit v dalších letech. Pro hodně z nás to byl první seniorský šampionát a já věřím, že příště budeme ještě lepší a dostaneme se i přes to čtvrtfinále,” prohlásil další útočník Martin Nečas.

Reklama

Související témata:

Doporučované