Hlavní obsah

Cestovatel jel sám tuk-tukem z Thajska až na Moravu. V motoru měl plechovku od piva

Tuk-tukem jel z Thajska až na Moravu. V motoru měl plechovku od piva.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Touha po dobrodružství a poznání nových míst a lidí. Měl sen, a tak se z něj stal cestovatel. Tomáš Vejmola je dobrodruh, který ujel přes třináct tisíc kilometrů z Bangkoku do Hranic na Přerovsku zcela sám v asijské trojkolce tuk-tuk.

Článek

Tomáš se rozhodne a jede. „Dorazil jsem do Thajska a rovnou jsem jen s batůžkem běžel k prvnímu taxikáři, že chci koupit jeho tuk-tuk a že chci jet na Moravu. Trvalo týden, než mi nějaký prodali, ale byl nepojízdný, tak se dva týdny opravoval, než jsem mohl jet domů,“ říká cestovatel.

Před cestou mu alespoň jeho otec narychlo ukazoval, na motoru od sekačky, jak funguje motor. A rady nebyly od věci, protože podle Tomáše se cestou pokazilo, co mohlo. V Bulharsku tuk-tuk dokonce hořel. Kuriózní byla oprava. Bulhaři během opravy přidali jako součást motoru plechovku od piva a s tou dojel až domů.

Mezi další zážitky tohoto cestovatele patří 101 dní dlouhá cesta na kole kolem Černého moře. „Do té doby jsem ujel maximálně padesát kilometrů na chalupu, zpět už mě vezli rodiče. Pak mě napadlo, že by bylo fajn objet Černé moře a zase přijet domů směrem přes Gruzii, Rusko a Ukrajinu,“ vypráví cestovatel.

Tento mladý muž jde do všeho po hlavě, a tak i rozhodnutí, že pojede na kole, doprovázely rychlé přípravy, mezi které patřilo i sehnat to nejdůležitější – tedy kolo. Přípravám věnoval jen měsíc, protože, jak sám říká, člověk když chce, tak jede.

Jak zvládá složité situace na cestách, když jezdí sám? Dozvíte se v celém rozhovoru s tímto cestovatelem, který je ve videu nad článkem. Jde o součást pořadu Ráno na gauči vysílaný na Televizi Seznam každý všední den od 7:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované