Hlavní obsah

Chceš pořádný adrenalin? Zkus investovat miliony a uvidíš, říká bývalý závodník Charouz

Že mi jméno Charouz otevírá dveře? Proč toho nevyužít, říká mladý podnikatel.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bojíte se sdílet auto nebo byt? A že v restauraci někdo jedl vaším příborem, vám nevadí? ptá se Jan Charouz, který závody v autě vyměnil za byznys.

Článek

Jeho otcem je známý podnikatel Antonín Charouz. V rodinném impériu i Jan Charouz k podnikání přičichl. Rozhodl se ale podnikat na vlastní pěst. A to s Leošem Novotným, rovněž synem známého byznysového magnáta Leoše Novotného staršího, který svůj život spojil se značkou Hamé.

„Že mi občas otevře jméno Charouz dveře, je pravda, a je to příjemný bonus. Ale že by táta nějak zalepil případný průšvih? Tak to rozhodně ne,“ směje se v novém díle pořadu Kam to bude? Charouz junior.

Ačkoliv opustil automobilové okruhy, kde slavil řadu úspěchů včetně triumfu v Le Mans Series, auta zcela neopustil. S Novotným juniorem, který stojí za dopravcem Leo Express, založili společnost Smile Car, která nabízí možnost sdílení automobilů.

„Když koupíš auto, tak jen tím, že si ho přivezeš domů, ztratilo na ceně statisíce. Když ho půjčíš na pár dní v měsíci, tak ho máš vlastně zadarmo,“ popisuje bývalý automobilový závodník, který to jako jeden z mála Čechů dotáhl až do formule 1. A jeho koncept oslovil i mladoboleslavskou Škodu, s níž domlouvají spolupráci na sdílení aut pod značkou HoppyGo. Spojení ještě podléhá schválení antimonopolního úřadu.

Jak se zbavoval nálepky „příslušník zlaté mládeže“? Styděl se někdy za slavné jméno? Proč se vrhl na sdílenou ekonomiku? Nevadí mu, když mu někdo cizí chodí po bytě? Podívejte se v novém dílu pořadu Kam to bude? v úvodním videu.

Pořad Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte každý druhý čtvrtek na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:

Doporučované