Hlavní obsah

Chlapec odmítl uhodit spolužáky, kteří ho šikanovali, protože by porušil Jediský kodex

Foto: Facebook.com/ Lizette Casanova

Chlapec odmítl uhodit své spolužáky, kteří ho údajně šikanují už tři roky, protože by porušil Jediský kodex.

Reklama

Malý chlapec odmítl uhodit spolužáky, kteří ho šikanovali, protože by to bylo v rozporu s cestou rytíře Jedi. Fanouškovi Star Wars složil poklonu sám Mark Hamill, jenž ztvárnil Luka Skywalkera.

Článek

Desetiletý chlapec, který se stal obětí šikany, odmítl uhodit své trýznitele, protože se to neshoduje s životním stylem Jediů, fiktivního rytířského řádu ze sci-fi ságy Star Wars. Lizzete Casanovová případ svého syna zveřejnila na svém facebookovém profilu poté, co ho vezla do nemocnice na zašití obočí. Kromě medializace synova příběhu podala stížnost na policii a vyzvala školu, kterou chlapec navštěvuje, k řešení situace.

Aiden Vazquez chodí do základní školy v americké Kalifornii. Jeho matka v jednom ze statusů uvádí, že Aiden je šikanován už tři roky, dvakrát kvůli tomu musel do nemocnice. Po posledním napadení podle své matky řekl, že ve své duši cítí, že nemá chlapce, kteří ho bili, uhodit, protože Jediové by to tak neudělali.

Chlapcovo trápení se dostalo až k představiteli filmového Luka Skywalkera Marku Hamillovi. „Zdravím Aidena Vazqueze za jeho odvahu a moudrost tváří v tvář nepřízni. Jsem na tebe nesmírně pyšný za to, že dokážeš být Jediem i ve skutečném světě. Gratuluji Aidene. Ať tě provází síla... Navždy!!! Tvůj fanoušek, mh,“ napsal herec na svém twitterovém účtu.

Policie potvrdila, že vyšetřuje případ napadení. Chlapcova škola vydala prohlášení, ve kterém slíbila, že se šikanou bude zabývat, protože bezpečnost studentů je na prvním místě v žebříčku jejích priorit.

Reklama

Související témata:

Doporučované