Hlavní obsah

„Co čumíš?” A pak přišel bezdůvodný útok v pražském metru

Video zachytilo několikaminutovou rvačku ve stanici Jiřího z Poděbrad.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie zveřejnila záběry napadení, které se odehrálo přímo pod bezpečnostními kamerami ve stanici pražského metra. Policie zároveň žádá veřejnost o pomoc s pátráním po neznámém útočníkovi, který byl nejspíš pod vlivem drog.

Článek

Incident se odehrál ve stanici Jiřího z Poděbrad v pátek 10. srpna okolo deváté hodiny večer. Poškozený byl při čekání na metro bezdůvodně napaden útočníkem, který tam přišel se ženou a měli s sebou kočárek i s dítětem. Ještě před napadením se útočník poškozeného zeptal: „Co čumíš?“ Na to mu budoucí oběť odpověděla: „Proč bych nečuměl.” Pak následovalo napadení poškozeného a několikaminutová rvačka na nástupišti.

Útočník potom i se ženou a kočárkem nastoupili do soupravy metra a odjeli na stanici Strašnická. Podle oběti byl útočník nejspíš pod vlivem drog. Mohlo tak jít o narkomana.

Případ policie vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Za to hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Jestliže muže, nebo ženu, která byla s ním, poznáváte, můžete policii informovat na lince 158.

Reklama

Doporučované