Hlavní obsah

Čtvrtý nejbohatší Čech postaví největší hotel v Brně. U nádraží, které se má přesouvat

V Brně chce CPI postavit nový hotel.Video: Aleš Černý, Seznam Zprávy

 

Reklama

Realitní impérium Radovana Vítka CPI Property Group vydělalo loni bezmála 17 miliard korun čistého. Oznámilo rozšiřování svých stávajících hotelů i dva úplně nové.

Článek

V Brně plánuje společnost CPI Hotels otevřít do tří let nový hotel Clarion. Vyrůst má na prázdném pozemku v blízkosti současného vlakového nádraží. Podle návrhu nabídne dvě stovky pokojů a osm set kongresových míst, což z něj učiní největší kongresový hotel v moravské metropoli.

CPI se k investici rozhodla i přesto, že předloni se v Brně otevřel jiný velký hotel zaměřený na byznysovou klientelu - Courtyard by Marriott. Že bude mít dostatek klientů, předpokládá investor i s přihlédnutí k tomu, že na brněnském výstavišti se koná méně veletrhů než dříve.

CPI Hotels plánuje už příští rok otevřít hotel také v Českém Krumlově. Rozšířit pak chce i své stávající hotely v Českých Budějovicích a Praze. Nyní má skupina v Evropě celkem 29 hotelových zařízení.

Loni skupina CPI Proterty Group vykázala provozní zisk 25 miliard korun, čistý zisk činil 16,9 miliardy. To je o čtyřicet procent více než o rok dříve. Majitelem CPI je Radovan Vítek, který je podle časopisu Forbes 4. nejbohatším Čechem.

Jak má nový brněnský hotel vypadat, kde přesně vyroste a jak se ho podle investorů může dotknout zastupiteli nedávno schválený přesun vlakového nádraží, uvidíte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované