Hlavní obsah

Dav rozzuřených vesničanů ubil téměř tři sta krokodýlů z tamější farmy

Dav vesničanů vzal spravedlnost do vlastních rukou.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

V indonéské vesnici vzali lidé spravedlnost do vlastních rukou. V odplatě za smrt jednoho z vesničanů ubili téměř tři sta krokodýlů z tamější farmy.

Článek

Dav vesničanů ubil 292 krokodýlů. Zvířata pozabíjeli rozhořčení vesničané v přírodní rezervaci v indonéské provincii Západní Papua. Masakr byl odplatou za smrt muže, kterého předtím pravděpodobně připravil o život jeden z krokodýlů z rezervace, napsal zpravodajský server BBC News.

Místní představitelé a policisté uvedli, že nebyli schopni vraždění zvířat zastavit. Zabíjení chráněných druhů je zločin, který může být v Indonésii potrestán pokutou i vězením.

Osmačtyřicetiletý vesničan byl v provincii Západní Papua usmrcen v pátek večer, když na krokodýlí farmě sekal trávu. „Zaměstnanec slyšel, jak někdo volá o pomoc, rychle tam přispěchal a byl svědkem útoku krokodýla,“ řekl šéf pobočky indonéského úřadu pro ochranu přírodních zdrojů v provincii Západní Papua.

Po sobotním pohřbu vesničana se několik set místních obyvatel ozbrojených noži, lopatami, kladivy a holemi vydalo do rezervace. Podle indonéských médií dav nejprve zaútočil na kancelář krokodýlí rezervace a poté pozabíjel 292 plazů.

Zmíněná farma měla licenci na chov krokodýlů mořských a krokodýlů novoguinejských. Některá zvířata byla určena na porážku, většina ale byla chována v rámci programu na ochranu zvířat.

Reklama

Doporučované