Hlavní obsah

Děčín nabízí žákům základních škol prázdninové vzdělávací kempy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Devět děčínských základních škol připravuje pro děti 23 prázdninových vzdělávacích kempů s 350 místy. Konat se budou ve druhé polovině srpna. Cílem vzdělávacích kempů je dětem pomoct s přípravou na nadcházející školní rok.

Článek

Projekt je financován z dotace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) ve výši zhruba jeden milion korun. Jedna škola pořádá kempy z vlastních zdrojů.

„Návrat dětí do škol je pro mnohé těžký, projekt vzdělávacích kempů považuji za velmi přínosný. Je skvělé, že se zábavnou formou podaří zopakovat učivo, které zatím děti znají jen z distanční výuky, hlavně se ale děti osobně potkají, protože koronavirus jasně ukázal, že školy nejsou důležité jen z hlediska vzdělání, ale i socializace. Projekt prohloubil také spolupráci mezi školami v našem městě,“ doplnil náměstek primátora a iniciátor vzniku kempů Martin Pošta (Volba pro Děčín).

Spolu se školami pořádá kempy také Spolek přátel školy při ZŠ Máchovo náměstí. „Před podáním žádosti o dotaci na MŠMT provedly školy vlastní dotazníková šetření, aby zjistily zájem rodičů a žáků. Ukázalo se, že tu zájem je,“ uvedl ředitel ZŠ Máchovo náměstí Martin Lána.

Kempy budou zahrnovat výukovou, zájmovou a pohybovou činnost. Příměstský kemp bude pětidenní, nejčastěji v časech od 8:00 do 17:00. Školy budou využívat pro své výukové i pohybové aktivity zejména zázemí města Děčína, například zoo, zámek, parky a okolní přírodu.

Reklama

Doporučované