Hlavní obsah

Den a noc na in-line bruslích. V Olešné se jel populární maraton, letošní podmínky byly tvrdé

Deštivé počasí udělalo z 24hodinového maratonu na in-line bruslích mimořádně těžkou zkoušku vůle.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Rekreační centrum Olešná ve Frýdku-Místku je místem, kde se každoročně pořádá 24hodinový vytrvalostní maraton na in-line bruslích. Letos ho zkomplikoval déšť.

Článek

Vítěz letošního čtyřiadvacetihodinového závodu na in-line bruslích - tým Tempish Heartbeat inline -ujel 135 kol, tedy zhruba 607,5 kilometru. Jelo se už tradičně na čtyři a půl kilometru dlouhém okruhu kolem přehrady Olešná.

Závod je vždy určen nejen pro špičkové bruslaře, ale i pro příchozí, kteří si chtějí zkusit, co dokážou.

Letos to byla zkouška mimořádně obtížná především kvůli dešti a chladnému počasí. Platilo to pro všechny čtyři kategorie: sport dvojice, sport čtveřice, hobby dvojice a hobby čtveřice.

„Vždy se snažím závod, který vymyslím, i sám absolvovat,“ řekl ředitel závodu Libor Uher, který s myšlenkou pořádat na Olešné celodenní maraton přišel. „Bydlím kousek odsud a ten okruh kolem přehrady moc dobře znám. Je to úžasná trasa jak délkově, tak i profilem,“ doplnil Uher.

Kromě bruslařů se letos v areálu u přehrady objevili také první bikeři, kteří zažili premiérový ročník 24 hodin trvajícího závodu Author PH24. Poblíž vodní hladiny si mohli návštěvníci vyzkoušet také vložený závod Laser run, kde byla k vyzkoušení střelba z laserové pistole kombinovaná s rychlým během.

Reklama

Doporučované