Hlavní obsah

Desetiletá proměna našich politiků, výkřiky předsedy dolní sněmovny a slepice a krávy v Bazilice svatého Petra

Den očima Lucie HrdličkovéVideo: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události z pátku 18. ledna vybírala Lucie Hrdličková.

Článek

Brexit toho zatím tolik dobrého nepřinesl a asi ani nepřinese. Výjimkou je show předsedy dolní sněmovny Johna Bercowa. Kdyby se hlášky odpůrce brexitu, které používá ke zklidnění ukřičených poslanců, sepsaly, měly by větší šanci stát se bestsellerem než dramatické téměř 600 stránkové dílo Theresy Mayové. To totiž zatím neprodala vůbec nikomu.

#10yearchallange je nová internetová výzva ke sdílení svých fotografií z roku 2009 a těch současných. Za naše politiky udělal tvořivý český lid. Nechybí Miloš Zeman, tehdy ještě s tváří ošlehanou sluncem a cigaretou v ruce. Nebo Andrej Babiš, který byl před deseti lety generálním ředitelem Agrofertu než se stal generálním ředitelem naší země. Nejvýraznější proměnu během deseti let ale zaznamenal Dominik Feri. Z lavic základní školy usedl jako nejmladší poslanec do Sněmovny.

Mladá fronta varuje před aplikací Tik Tok, na které jsou tisíce českých školáků a přibližně stejné množství pedofilů. Fanoušci českých hvězd této aplikace, které dospělí nemají šanci znát, minulý týden zaplnili obchodní centrum v Teplicích. Sociální síť je založená na rychlém sdílení krátkých videí s úplně kýmkoliv. Obsahuje i sexuálně explicitní videa s velmi malými dětmi. Článek zmiňuje desetiletou Annu, která se před objektivem svléká. Takže pokud jste našli svoje dítě, jak tančí nahé před telefonem, zbystřete ještě více než normálně.

V mnoha pracovních sférách mají ženy stále menší platy než muži, přesto se o tom tolik nemluví. Vody rozčeřila Citigroup, čtvrtá největší banka v Americe. Veřejně přiznala, že jejich zaměstnankyně mají o 29 % nižší platy než zaměstnanci a že s tím hodlají něco dělat. Kdyby se rok 2019, kdy se o platové nerovnosti začne přinejmenším mluvit, byly bychom spokojené.

Vatikánem ve čtvrtek znělo bučení krav a kvokání slepic. Do Baziliky svatého Petra navezli farmáři stovky domácích zvířat k požehnání. Oslavovalo se výročí úmrtí jejich patrona Antonína Velikého. Účastníci věří, že požehnáním zajistí zvířatům dobré zdraví a šťastný život.

Reklama

Doporučované