Hlavní obsah

Do kauzy Cristiana Ronalda vstupuje Real Madrid. Chystá se žalovat portugalské noviny

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo v dresu portugalské reprezentace.

Reklama

Kauza Cristiana Ronalda a Kathryn Mayorgaové má další vývoj. Do celého případu se zapojuje španělský fotbalový velkoklub a Ronaldův bývalý zaměstnavatel Real Madrid.

Článek

Real Madrid potvrdil, že podal žalobu proti portugalskému deníku Correio da Manha. Ten v závěru minulého týdne přišel s informací, že právě španělský velkoklub Ronalda donutil s Kathryn Mayorgaovou uzavřít mimosoudní dohodu.

„Real Madrid nemá absolutně žádné povědomí o informacích, které noviny zveřejnily ve vztahu k hráči Cristianu Ronaldovi,“ stojí v prohlášení klubu. V něm klub zároveň potvrzuje, že začal podnikat právní kroky.

K celému incidentu a údajnému znásilnění došlo 13. července 2009. Tedy jen pár dní poté, co Ronaldo završil přestup z Manchesteru United právě do Realu. Klub podle portugalského deníku Correio da Manha chtěl předejít teoretickému skandálu a poškození jména jak Ronalda, tak celého klubu, a Ronalda k uzavření mimosoudní dohody donutil. Zároveň klub trval na vyplacení asi 8,3 milionu korun.

Ronaldův právní tým do tohoto soudního sporu zapojen není. Stále trvá na verzi, že Ronaldo s Mayorgaovou měl sexuální styk, ale dobrovolný z obou stran. To chce teď potvrdit i záběry z bezpečnostních kamer. Ty podle Ronaldových právníků dokážou, že portugalský fotbalista i Mayorgaová z apartmá odešli společně a vrátili se do baru, ve kterém se potkali.

Sám Ronaldo ale od živého vysílání na Instagramu ze začátku října o kauze mlčí. Na Twitteru popřál spoluhráčům z portugalské reprezentace hodně štěstí v zápasech Ligy národů. V sestavě Ronaldo není, podle portugalského trenéra Fernanda Santose má ale jeho absence jednoduché vysvětlení.

V létě se dlouholetý kapitán portugalské reprezentace přesunul z Realu Madrid do Juventusu a právě v reprezentační pauze si na nové působiště chce ještě víc zvyknout.

„Cristiano mi napsal zprávu, ve které uvedl, že je portugalské reprezentaci oddaný. Takže není důvod si myslet, že se do sestavy nevrátí. Ve skutečnosti je tomu přesně naopak,“ řekl Santos.

V prvním zápase bez Ronalda se Portugalcům dařilo, Polsko porazili 3:2. V dalších utkáních Ligy národů se ještě v říjnu potkají s výběry Skotska a Itálie.

Reklama

Doporučované