Hlavní obsah

Do Třince míří světová špička postojářů. Na Enfusion se představí kickboxeři i thaiboxeři

Pozvánka na turnaj Enfusion v Třinci.Video: Enfusion

 

Reklama

Světová série špičkových bojovníků thaiboxu a kickboxu, to je akce Enfusion. Vůbec poprvé ji letos bude hostit Česká republika, konkrétně třinecká Werk Arena.

Článek

První prosincový den bude v Třinci patřit bojovým sportům, konkrétně thaiboxu a kickboxu. Turnaje Enfusion běží každý měsíc po celém světě a vysílá je 140 televizí v přímém přenosu.

Na programu je celkem patnáct zápasů včetně ženského zápasu o světový titul. V něm se představí česká zápasnice Karolína Klusová proti Holanďance Georgině van der Lindenové.

Právě Lagertha, jak se po vzoru známé vikingské bojovnice přezdívá české zápasnici Klusové, se ale mimo bojového umění živí něčím úplně jiným. Konkrétně zachraňováním lidských životů, pracuje totiž jako zdravotní sestřička. „Stejně jako moje práce, když pomáhám doktorům zachraňovat lidské životy, je i thajský box pro tvrdé nátury,” říká Karolína Klusová.

Na svou soupeřku v titulovém zápase se těší. „V současné době je v mé váhové kategorii nejlepší bojovnicí na světě. Ze 115 zápasů má 111 výher, což je šílené. Minulý rok vyhrála mistrovství světa IFMA a další tři profi pásy. Teď ten titul bude se mnou obhajovat. Ale narazí na třineckou královnu a nedám jí ani kousek ringu,” dodává Lagherta.

V pátek od 19 hodin bude v hotelu SteelHouse probíhat oficiální vážení a tisková konference. Turnaje se zúčastní špičkoví bojovníci z Thajska, Holandska, Ruska, Ukrajiny, Francie, Belgie, Itálie, Maroka, Česka a Slovenska.

Reklama

Související témata:

Doporučované