Hlavní obsah

S Ivou Janžurovou na místa, kde před 50 lety vznikli Světáci. Herečka vás provede zákulisím svých slavných filmů

Na úspěšné výstavě Retro biják se Iva Janžurová vrátila ve vzpomínkách k natáčení svých slavných filmových rolí.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedna z nejúspěšnějších českých hereček, naprosto vytížená řadou rolí v různých divadlech i ve filmu, se v pořadu Moje místa vrátila na místo natáčení legendárních Světáků.

Článek

„Tady je důkaz,“ ukazuje patřičně hrdá Iva Janžurová v pražském Tančícím domě na výstavě Retro biják na figurínu s jejím kostýmem z filmu Zabil jsem Einsteina, pánové, „že jsem byla první, kdo na světě použil selfie tyč. Jules Verne a Miloš Macourek byli autoři, kteří uměli předběhnout dobu,“ dodává s úsměvem.

Výstava prostřednictvím mnoha kostýmů, plakátů a rekvizit připomíná desítky českých filmů, ve velké části z nich hrála hlavní role Iva Janžurová. V pořadu herečka zavzpomíná například na Pane, vy jste vdova (vysvětlí, jak si přidělávala k noze punčochy spínacím špendlíkem), Petrolejové lampy, Morgianu nebo Marečku, podejte mi pero!

Diváci pořadu Moje místa se tak dozvědí i zajímavosti ze zákulisí natáčení těchto filmových hitů.

V další části pořadu nás Iva Janžurová provedla zákulisím dvou divadel: Stavovského divadla, kde hraje hlavní roli ve stále beznadějně vyprodané Audienci u královny, a Divadla Kalich, kde nejen hraje, ale dokonce zde jednu hru režírovala a druhou sama napsala. Jak prozradí záběry z dámské šatny, Iva Janžurová tady má ještě jednu, naprosto nečekanou úlohu.

„Sama sobě jsem slíbila, že se už budu víc šetřit,“ říká v pořadu herečka, která před dvěma lety prodělala operaci srdce a o níž její dcery, Sabina a Theodora, v pořadu říkají, že jí život na plné obrátky vyhovuje a nejspíš i svědčí.

Co o své herecké kolegyni prozradila Eva Holubová a jak to Iva Janžurová dělá, když musí kvůli roli zhubnout? I to se dozvíte v pořadu Moje místa, který najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam nově každé úterý od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované