Hlavní obsah

Dva kohouti jsou místem, kde chtěli dokázat, že sládek a výčepní mohou být nejlepší přátelé

Reportáž z podniku Dva kohouti. Pivovar a výčep pod jednou střechou.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Říká se, že dva kohouti na jednom smetišti nevěstí nic dobrého, neplatí to ale o podniku Dva kohouti, kde za pivovar zodpovídá Adam Matuška a za výčep Lukáš Svoboda. Vše v těsné blízkosti.

Článek

Podnik je stále populárnějším místem v centru Prahy, ve večerních hodinkách je tak téměř vždy plno a dívky na hudbu DJ, který hraje přímo mezi varnami pivovaru, tančí i na stolech. Rezervace v tomto podniku nedělají a „na sekyru“ vám také nedají, vše platíte hned, bez zbytečných následných dohadů. Odměnou vám za to ale bude široká nabídka z pivovaru Matuška a také místní ležák, který se vaří jen pár metrů vedle výčepu.

Pivovarské a výčepní umění je právě to, na čem je tento podnik postaven. Přáním zakladatelů totiž bylo, aby bylo o pivo pečováno od začátku do konce. Na výčepu tak najdete trubice s několika rozdílnými teplotami podle toho, která danému pivu nejvíc svědčí.

Jak se liší přístup k pivu v malém a velkém pivovaru a jak je pro amatéra těžké pivo správně načepovat, uvidíte v reportáži nad tímto článkem. Reportáž je součástí pořadu Byznys, ten můžete sledovat každý všední den ve 14 hodin, v reprízách v 18:15 a ve 22:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované