Hlavní obsah

Fanoušci Hry o trůny vyhlížejí závěrečnou sérii. O čem bude?

Další série seriálu Hra o trůny se blíží. Bude poslední?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Hra o trůny, seriál známý také pod anglickým názvem Game of Thrones, za svou existenci přilákal nejvíc diváků v historii televizní stanice HBO. Fanoušky má po celém světě a je jenom jedinců, kteří nevědí, kdo je Jon Snow nebo Tyrion Lannister. Sedm sérií má Hra o trůny za sebou. Teď přijde osmá. Bude poslední?

Článek

Trailery – to jediné zatím natěšení fanoušci znají. A také datum 14. dubna 2019 si ve svých diářích zapisují všichni oddaní známému seriálu. O čem bude osmá série, jeden oficiální trailer zatím moc neprozrazuje. Stejně jako série sedmá, bude mít ta následující méně epizod, přesně 6, budou ovšem delší než hodinu.

Ve zveřejněném traileru postupně tři sourozenci Starkové ze Zimohradu procházejí sklepeními kolem hrobů svých zesnulých předků. Objeví ovšem i své vlastní sochy. Což pravděpodobně neznamená nic dobrého.

Teaser pak končí záběry mrazivého větru. Diváci se ale nedozví, jaké hrozbě budou muset hrdinové ve sklepeních svého domova čelit.

A my věříme, že to bude stát za to. Stejně jako sedmkrát předtím. Game of Thrones má perfektně vyvážené množství akcí, vzrušení, napětí a dokonce i komedie. A v seriálu jsou i draci! Dobře vnímán je seriál i kritiky. Hůře je pak posuzována častá nahota a sexuální scény.

Přemýšleli jste někdy, kdo je vlastně hlavní postavou seriálu? Na serveru IMDb se o to jeden z uživatelů pokusil. Spočítal, kolikrát se daná postava na obrazovce objevila a na základě této skutečnosti vypočítal „tu hlavní“. Stal se jí Jon Snow, velmi těsně za ním se umístil Tyrion Lannister, Daenerys Targaryenová, Sansa Starková a Top5 uzavírá Cersei Lannisterová.

Ale zpátky k osmé řadě. Konec Game of Thrones zná jenom sám autor a producenti seriálu. Přesto se objevuje řada fanouškovských teorií: Jon bude mít vlastní sérii kondicionérů. Hora by mohl založit death metalovou kapelu. S důrazem na death. Máme také podezření, že white walkeři jsou jenom nalíčení lidé. A celé je to nějaká kazmovina.

Jak to dopadne, si budeme muset počkat na novou řadu. Osmá série bude tou závěrečnou. Televize už ovšem potvrdila, že se pracuje na spin-off seriálech, takže diváci o příběhy z fantasy světa tak úplně nepřijdou.

Reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Závěr

Doporučované