Hlavní obsah

Festival Benátská! láká na Guano Apes, Bonnie Tyler a Nohavicu. Poprvé vystoupí i Marie Rottrová

K netradičním zážitkům patří i takzvaná únikovka, 300 metrů dlouhá skluzavka nebo mobilní kadeřník.Video: Martin Wenzel, Tomáš Tesař

 

Reklama

Druhým dnem pokračuje ve Vesci u Liberce největší hudební festival v Libereckém kraji - Benátská!.

Článek

Diváci si letos můžou vybrat z více než 60 hudebních formací. Zajímavou novinkou je relaxační zóna pouze pro ženy. K netradičním zážitkům patří i takzvaná únikovka, 300 metrů dlouhá skluzavka nebo mobilní kadeřník. Důraz pořadatelé kladli i na lékařskou službu a bezpečnost, kterou kromě soukromé agentury zajišťuje zhruba 300 policistů.

Hlavní hvězdy vystoupí v pátek po 22. hodině, kdy se fanouškům představí nejprve Bonnie Tyler a pak německá formace Guano Apes. V sobotu se pak můžou těšit na Jaromíra Nohavicu. Poprvé na festivalu vystoupí i zpěvačka Marie Rottrová.

Chybět nebudou ani další stálice česko-slovenské hudební scény. Zatímco první večer odstartoval legendární Olympic, pátek a sobota patří například Václavu Neckářovi, Miro Žbirkovi, skupinám Metalinda, Mňága a Žďorp, B.S.P nebo ostřejšímu Arakainu, Visacímu zámku či Citronu.

Původní domovskou scénou byl pro festival Benátská! pozemek podél Jizery na Malé Skále u Turnova. Později se rozrostl a pořadatelé ho v roce 2012 i přes kritiku některých fanoušků přestěhovali do areálu ve Vesci.

Reklama

Doporučované