Hlavní obsah

Floridský střelec David Katz se dvakrát léčil na psychiatrii

David Katz zastřelil dva hráče a dalších devět zranil.Video: Reuters

 

Reklama

Američan, který v neděli zastřelil dva lidi na turnaji v počítačové hře Madden NFL 19, v minulosti dvakrát pobýval v psychiatrické léčebně. David Katz spustil střelbu ve městě Jacksonville poté, co nedokázal obhájit loňské vítězství v turnaji.

Článek

Čtyřiadvacetiletý David Katz, který podle vyšetřovatelů v neděli na Floridě zastřelil dva lidi a dalších devět postřelil, v minulosti dvakrát pobýval v psychiatrické léčebně. Katz po útoku spáchal sebevraždu.

David Katz zastřelil dva hráče a dalších devět zranil na turnaji v počítačové hře Madden NFL 19. Nejde o násilnou hru, ale imitaci amerického fotbalu. Podle výpovědí svědků Katze rozlítilo, že letošní turnaj nevyhrál, a proto sáhl po zbrani. Policie se nicméně zatím k motivu nevyjádřila a sdělila jen, že Katz zaútočil cíleně na hráče. Před útokem totiž se zbraní prošel pizzerií s hosty a zamířil do rezervované části restaurace, kde se turnaj konal.

Z rozvodových dokumentů Katzových rodičů vyšlo najevo, že se jejich syn jako dospívající dvakrát léčil v psychiatrickém zařízení a že užíval antipsychotické léky a antidepresiva. Z dokumentů rovněž vyplývá, že se rodiče neshodli na tom, jak o synovo psychické zdraví pečovat. Otec tvrdil, že jeho tehdejší manželka synovy mentální problémy kvůli vyhrocenému boji o opatrovnictví zveličuje. Pár se rozvedl v roce 2007.

Při útoku byli dva lidé zabiti. Jedenáct lidí utrpělo zranění, devět z nich bylo postřeleno a zbývající dva se zranili při útěku. Lékaři jsou přesvědčeni, že všichni zranění se zotaví.

Reklama

Související témata:

Doporučované