Hlavní obsah

Fotografka slavných Hatašová: Herečky jsou pro mě oříšek, u focení trpí

Fotografka Lenka Hatašová o focení hvězd.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Lenka Hatašová fotí už 25 let. Za tu dobu se stala nejvyhledávanější fotografkou českého showbyznysu. A je také dvorní fotografkou herečky Simony Stašové.

Článek

„Už ani nevím, kolik lidí jsem měla možnost fotit. Možná stovky, tisíce. Samozřejmě, že fotím stále nové a nové tváře, ale také se mi osobnosti vrací,“ zamýšlí se fotografka.

Ty nejlepší fotografie představila před dvěma lety na výstavě V jiném světle, kde například zpěvák Karel Gott je se žárovkou místo mikrofonu, herec Bohumil Klepl s režisérkou Belou Schenkovou na skútru nebo herečka Nela Boudová ve Vltavě plné labutí. „Tenhle projekt vznikal zhruba rok a jedná se o 55 portrétů různých známých českých osobností od Jiřího Menzela až po Karla Gotta.“

Výstava rozhodně nebude poslední. Lenka Hatašová chystá pokračování. „Pár mých skalních oblíbenců tam zůstane, ale chtěla bych to obměnit o nové tváře. Vzniká to ale pomalu, uvidíme, jak to dopadne,“ říká ve studiu Slavných.

Dopředu fotografovaného znát nepotřebuje. Důležitá je podle ní chemie a napojení během focení. Inspiraci hledá sama v sobě. „Občas si vyfotím na mobil nějakou fotku, která se mi líbí v zahraničním časopise, a uložím si ji do speciální složky, ale stejně se k ní nikdy nevrátím,“ uzavírá.

Fotí se ráda Simona Stašová? Pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:
Lenka Hatašová

Doporučované