Hlavní obsah

Gudas je v pořádku a proti Bělorusku nastoupí, do brány se vrací Francouz. Češi získali sebevědomí

Rozhovor s redaktorem serveru Sport.cz Janem Škvorem k zápasu českého výběru s Běloruskem (foto: Vladimír Koča).Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Národní tým večer nastoupí proti reprezentaci Běloruska a pokusí se o první vítězství na turnaji za tři body.

Článek

Po senzační výhře 4:3 po prodloužení nad Ruskem čeká hokejovou reprezentaci další zápas. Dnes večer vyzve od 20:15 výběr Běloruska. Tým, který v průběhu šampionátu odvolal hlavního trenéra.

Sestava zůstane oproti včerejšímu zápasu prakticky stejná. Změnou je post gólmana. Do zápasu nastoupí Pavel Francouz, a to i přesto, že David Rittich předváděl proti Rusům skvělé výkony. Trenéři totiž již před turnajem avizovali, že ve skupině budou oba gólmany střídat.

Otazník visel nad obráncem Radko Gudasem. Ve včerejším zápase odehrál ve třetí třetině pouze tři a půl minuty, do prodloužení pak nezasáhl vůbec. Fanoušci se tak obávali, že důrazného obránce Philadelphie trápí zranění. Gudas je ale v pořádku, trenéři ho včera stáhli kvůli únavě. V předchozích třech zápasech měl totiž průměr kolem dvaceti minut na ledě na zápas.

Zdá se také, že příjezd Davida Pastrňáka a Davida Krejčího je pro tým vzpruhou, a to nejenom na ledě. Podle informací z Kodaně od redaktora serveru Sport.cz Jana Škvora je na hráčích vidět, že oba forvardi Bostonu dodali týmu sebevědomí.

Reklama

Doporučované