Hlavní obsah

Postup! Góly Holeše a Schicka na Euru zařídily vítězství nad Nizozemci

Česká radost po Holešově brance. Jindřich Šídlo zpovídal české fanoušky na cestě do Budapešti. Pusťte si video.Video: Jindřich Šídlo, Jakub Říha

 

Reklama

aktualizováno •

Čeští fotbalisté už se propracovali mezi 8 nejlepších týmů na turnaji Euro. V Budapešti porazili 2:0 tým Nizozemska po střelách Tomáše Holeše a Patrika Schicka. Další zastávka? Baku a sobotní utkání s Dánskem.

Článek

Na stadionu Ference Puskáse se v první půli hrál opatrnější fotbal, než se možná čekalo. Trenér Jaroslav Šilhavý udělal několik změn v sestavě. Místo vykartovaného Jana Bořila hrál Pavel Kadeřábek, došlo tentokrát i na Antonína Baráka s Petrem Ševčíkem.

Právě Barák měl snad největší šanci první půle, ale v dobré pozici nemířil dokonale. Po změně stran se blýskl brankář Tomáš Vaclík, který v situaci muže proti muži zhatil tutovku Nizozemce Malena.

A prakticky vzápětí na druhé straně hřiště chyboval Matthijs De Ligt. Zahrál rukou a dostal za to zprvu žlutou kartu. Ruský sudí Karasjev se na radu od VAR šel podívat na video. A shledal zmaření vyložené gólové příležitosti, načež obránce Juventusu vyloučil.

Tipovací soutěž o auto a dresy

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Speciální fanzóna. Soutěž o skvělé ceny. Tipujte ZDE výsledky zápasů Eura 2021.

  • Získejte zadarmo dres národního týmu.
  • Můžete na týden vyhrát nový Hyundai Tucson.
  • A navíc: všechny díly série Jedeme na Euro.

„Přesilovku“ využili Češi zhruba po 14 minutách. Po standardní situaci prodloužil Kalas hlavou na volného Tomáše Holeše. Ten už na jaře skóroval v derby či na stadionu Arsenalu. Dnes vstřelil postupový gól na Euru. V dalším průběhu utkání ho ještě na střelecké listině doplnil Patrik Schick.

V sobotu nastoupí Češi v Baku ve čtvrtfinále proti týmu Dánska.

Postup před očima českých fanoušků

Do Budapešti se vypravil i Jindřich Šídlo, aby vám zprostředkoval dojmy a zážitky českých fanoušků.

„Měli jsme štěstí, sotva jsem lístky objednal, tak ta webová stránka, na níž objednávky probíhaly, spadla,“ svěřil se jeden z mladých fanoušků Jindřichu Šídlovi, protagonistovi projektu Jedeme na Euro, který s příznivci prožíval atmosféru přímo v Budapešti.

A co se nestalo, potkal tam i rodiny Holubcových a Michalcových, tedy příznivce, s nimiž před nedávnem natáčel v Unhošti. Jaké dávali šance českému týmu? Jak Češi zápas prožívali? Pusťte si video s reportáží pod titulkem tohoto článku.

Reklama

Doporučované