Hlavní obsah

Hokejisté z extraligy i NHL si zpestřili přípravu turnajem na betonu, z výhry se ale radovali hokejbalisté

Hokejisté z extraligy i NHL si zpestřili přípravu turnajem na betonu, z výhry se ale radovali hokejbalisté.Video: David Janeczek

 

Reklama

Tomáš Hertl, Filip Chlapík nebo Lukáš Sedlák si zahráli hokej na betonovém plácku s tenisákem. Na rozdíl od prvních dvou jmenovaných odehrál útočník Columbusu Sedlák turnaj v ostrém režimu.

Článek

Turnaj s hokejkami a tenisákem na betonovém plácku si nenechali ujít ani extraligoví hokejisté nebo třeba i útočník Columbusu Blue Jackets Lukáš Sedlák.

„Občas se to trošku přihrotí, což si myslím, že je správně, ale v Columbusu o tom, že hraju takový turnaj, nevědí, takže strach nemají,“ smál se Sedlák. „Je to jen hra, zranit se můžu i na přechodu,“ dodal.

Piráti Chomutov dokonce složili mančaft pouze z hráčů týmu Vladimíra Růžičky. „Jeden z kvalifikačních turnajů se hrál přímo před zimákem na parkovišti, tak jsme poprosili vedení, jestli bychom si mohli také zahrát - a ti nám vyhověli,“ vysvětlil útočník Pirátů Martin Šťovíček.

Vedle chomutovských hokejistů si na turnaji zahráli i mladíci z Třince Adam Raška a David Kofroň nebo několik hokejistů z WSM ligy.

Nikdo z profesionálních hokejistů ale na vítězství ve druhém ročníku Red Bull Urban Buly nedosáhl. Z vítězství se radoval tým složený z hokejbalistů v čele s kapitánem Petrem Novákem, dvojnásobným hokejbalovým mistrem světa.

„Do týmu jsem chtěl hlavně pohodové kluky, se kterými je sranda a nemají problém vyjet na kvalifikaci do Brna a poté i do Prahy, protože ten turnaj je takový sportovně exhibiční, bych řekl, tak jsem si vybral tým, který to nebude moc hrotit,“ řekl Novák po vítězství ve finále nad týmem Frýdecká smetánka.

Ambasador turnaje Red Bull Urban Buly Tomáš Hertl společně se svým týmem vyzval na závěr vítěznou partu Petra Nováka a exhibiční utkání vyhráli stejně jako celý turnaj hokejbalisté s názvem Novas Bulls pojmenovaní po kapitánovi týmu.

Reklama

Doporučované