Hlavní obsah

Hokejová extraliga potřebuje fanoušky, Trumpův zeť bez bezpečnostní prověrky a návrat astronautů na Zemi

Z událostí vybíral Tomáš Vzorek.Video: Tomáš Vzorek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly naši redakci ve středu 28. února? Vybíral Tomáš Vzorek.

Článek

Potravinová banka v Essenu nově vydává jídlo pouze Němcům, schytala za to kritiku i od kancléřky Angely Merkelové. Organizace opatření odůvodnila tím, že podíl cizinců využívajících jejích služeb v posledních letech vzrostl na tři čtvrtiny a zároveň pro jídlo přestaly docházet některé starší ženy a svobodné matky.

Hokejová extraliga potřebuje fanoušky - ti chtějí fandit po svém, ale občas to přeženou a doplácejí na to kluby. Disciplinární komise kvůli opakujícím se problémům uzavřela část stadionu v Plzni a Brně. Napětí mezi příznivci a vedením extraligy vygradovalo natolik, že musely kluby zasednout na mimořádné valné hromadě.

Policie v Dubaji uzavřela vyšetřování smrti bollywoodské herečky Sridevi Kapoorové. Herečka se utopila nešťastnou náhodou poté, co ve vaně ztratila vědomí. V Indii byla Kapoorová velmi oblíbená, během své kariéry natočila zhruba tři stovky filmů.

Trumpův zeť Jared Kushner přišel o nejvyšší stupeň bezpečnostní prověrky - ze stupně přísně tajné mu byl snížen na tajné. Podle deníku The Washington Post totiž představitelé Číny, Spojených arabských emirátů, Izraele a Mexika soukromě projednávali možnosti, jak Jareda Kushnera ovlivňovat.

Dva američtí astronauti a jeden ruský kosmonaut jsou po pětiměsíční misi na ISS zpět na Zemi. Vrátili se dnes ráno na palubě modulu kosmické lodi Sojuz. Na stanici je teď tříčlenná americko-rusko-japonská osádka. Tak alespoň v tom vesmíru se všichni dokážou domluvit na spolupráci.

Reklama

Doporučované