Hlavní obsah

Izrael zaútočil na cíle v Pásmu Gazy

Radikální palestinské hnutí Hamás vystřelilo raketu na izraelské město Beerševa.Video: Johana Trešlová, Reuters

 

Reklama

V reakci na raketový útok radikálního palestinského hnutí Hamás zasáhly izraelské stíhačky několik cílů v oblasti Pásma Gazy. Zde podle agentury Reuters zemřel jeden Palestinec. Raketa vypálená z Pásma Gazy zasáhla v izraelském městě Beerševa obytný dům.

Článek

Izraelská armáda zaútočila na několik cílů v oblasti Pásma Gazy. Podle agentury Reuters zemřel v Gaze nejméně jeden Palestinec. Izrael reagoval na raketový útok radikálního palestinského hnutí Hamás. Raketa vystřelená z Pásma Gazy zasáhla v izraelském městě Beerševa obytný dvoupatrový dům.

Podle agentury Reuters musely být následně do nemocnice převezeny tři osoby. Agentura AP uvedla, že zdravotníci ošetřili matku a její dvě děti. Rodina se stihla před útokem schovat do krytu, nicméně utrpěla šok.

Agentura AP uvedla, že se jedná o první raketový útok z Pásma Gazy za několik týdnů a první od roku 2014, který na izraelském území zasáhl obytný dům. Útok na Beerševu přišel den poté, co izraelský ministr obrany Avigdor Lieberman ve svém vyjádření uvedl, že je třeba Hamásu uštědřit „tvrdou ránu”.

Reklama

Související témata:

Doporučované