Hlavní obsah

Jaké tři věci by člověk neměl dělat ve fitku? Prozradí zakladatel Železné koule

V centru: Michal Vrátný a Anita Baselová.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Do dalšího dílu pořadu V centru si moderátorka Anita Baselová pozvala Michala Vrátného, který provozuje síť tělocvičen Železná koule.

Článek

Vrátný dříve pracoval jako ajťák, jedl zásadně fastfood, večery trávil v hospodě. Jednoho dne se ale rozhodl od základů změnit svůj životní styl. „Kdybych svůj život nezměnil, asi bych se uchlastal k smrti,“ říká.

Začal cvičit a později pořádal víkendové semináře s kettlebelem. Z těch se staly pravidelné tréninky a v současné době provozuje tělocvičnu Železná koule, která má pobočky už ve čtyřech městech: dvě v Praze, po jedné v Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a Berouně.

Železná koule ale není klasické fitko. Nenajdete tam zrcadla, necvičí se v botech ani na strojích. Zároveň tělocvična neumožňuje jednorázový vstup, a tak každý, kdo zde cvičí, je pod dohledem trenéra. Z řady žáků se dokonce stali instruktoři, kteří vedou vlastní lekce.

Kolikrát týdně by měl člověk trénovat, aby to bylo efektivní? Je třeba u cvičení držet speciální diety? A jaké tři věci by člověk neměl dělat ve fitku? Ptejte se i vy na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované