Hlavní obsah

Jaro je na cestě. Následující dny přinesou oteplení a jasnou oblohu

Tlaková výše z jihozápadní Evropy přinese teplé a slunečné počasí.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Počasí v následujících dnech bude ve znamení předjaří. Tlaková výše z jihozápadní Evropy přinese jasnou oblohu a vysoké teploty.

Článek

Počasí bude v nejbližších dnech připomínat nástup jara. Ve středu bude ještě zvětšená oblačnost, v odpoledních hodinách se ovšem začne vyjasňovat. Srážky se budou vyskytovat jen na severovýchodě našeho území, ale i tam budou v průběhu dne postupně ubývat. Ranní teploty se budou držet okolo nuly, odpoledne se vyšplhají až k sedmi stupňům Celsia, vát bude západní vítr okolo čtyř metrů za sekundu.

Také ve čtvrtek bude z počátku velká oblačnost, k večeru však bude na celém území už jasno. Vítr už jen slabý, proměnlivý, o maximální rychlosti dva metry za sekundu. Ráno se budou teploty pohybovat okolo nuly, v odpoledních hodinách dosáhnou i osmi stupňů Celsia.

V pátek už bude po celý den jasno až skorojasno, vát bude vítr slabý a proměnlivý. Ranní teploty okolo nuly, odpoledne ukáže teploměr i deset stupňů Celsia.

Také v sobotu a v neděli by mělo být jasno až skorojasno a jen ojediněle se vyskytnou mlhy, některé by mohly zcela výjimečně setrvat po celý den. Ranní teploty okolo nuly, odpoledne potom bude dvanáct až třináct stupňů Celsia. Rovněž bude vát slabý vítr do 2 metrů za sekundu.

Teplé a slunečné počasí bude pokračovat i v začátku příštího týdne, v pondělí a úterý bude jasno až polojasno, jen zcela výjimečně se může vyskytnout nízká inverzní oblačnost, a to zejména v úterý. Ráno se teploty budou držet okolo nuly, odpoledne však vystoupají až ke dvanácti stupňům Celsia.

Reklama

Doporučované