Hlavní obsah

Jedno Česko, tři sta letních festivalů. Jak se bojuje o hvězdy z plakátů?

Reportéři Seznamu: S Terezou Willoughby o řevnivosti mezi festivaly.Video: Jan Fuka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Festivaly nadsazují počty návštěvníků, aby pro příští rok přilákaly lepší sponzory.

Článek

Kromě chataření mají Češi ještě jeden zásadní letní fenomén - a tím jsou festivaly. Letošní sezona jich nabízí kolem tří set - od jednodenních akcí okresního formátu až po takřka týdenní show pro desetitisíce lidí.

„V tom se Česko vymyká. V zahraničí festivalů určitě není tolik. Že by skoro každá obec, když to řeknu nadneseně, měla nějaký svůj minifestiválek, místo, kde se lidé sejdou na louce a budou poslouchat hudbu, to úplně není běžné,“ říká kulturní redaktorka TV Seznam Tereza Willoughby.

Jak festivaly bojují o návštěvníky a jména na plakáty? Je vůbec dnes možné dělat nezávislé festivaly bez peněz z velkých koncernů, proti čemuž se naposledy vymezil Tomáš Klus a po něm další umělci?

I na to odpovídá Tereza Willoughby v úvodním videu. Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu (kompletní díl): S Petrem Švihelem o cestě za Babišovou žalobou, s Radkem Nohlem o dalším problému s dopravní stavbou v Praze a Terezou Willoughby o řevnivosti mezi festivaly.Video: Jan Fuka, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované