Hlavní obsah

Ježíš znásilňující muslimku? Padají trestní oznámení i výhrůžky, představení v Brně bude hlídat policie

Některá kontroverzní představení na Divadelním světě Brno ohlídá policie.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ještě nikdy ve své historii nevyvolal festival Divadelní svět Brno takovou vlnu diskuzí a protestů jako letos. Na konci května diváci uvidí mimo jiných dvě hry chorvatského režiséra Olivera Frljiće. Jmenují se Naše násilí a vaše násilí a Prokletí. Kvůli kontroverzním scénám pobuřují křesťany po celé Evropě, část politiků i zastánce tradičních hodnot. Podle zjištění Seznamu bude představení hlídat policie. Ředitel Národního divadla Brno Martin Glaser podal trestní oznámení kvůli anonymním výhrůžkám.

Článek

Sleze z kříže a pak Ježíš znásilní muslimskou ženu. Krátká pasáž z kontroverzní divadelní hry Naše násilí a vaše násilí vyvolala bouři reakcí v Brně i celé České republice. Pořadatelé festivalu Divadelní svět Brno, který inscenaci chorvatského režiséra Olivera Frljiće uvede, jsou pod velkým tlakem. Také kvůli další hře Prokletí od stejného režiséra. V něm se dočká orálního uspokojení socha papeže Jana Pavla II.

Pořadatelé očekávají, že se na vyprodaných představeních mohou odehrát excesy v publiku, proto bude podle zjištění Seznamu na diskutované inscenace dohlížet policie. Má zajistit bezpečí diváků i herců.

Ředitel festivalu a Národního divadla Brno Martin Glaser také podal trestní oznámení kvůli anonymním výhrůžkám.

Reklama

Doporučované