Hlavní obsah

Jindřich Šídlo netradičně: Kdo je v české politice Homer Simpson a kdo se chová jako Montgomery Burns?

Jindřich Šídlo o tom, co poradil Tomio Okamurovi, dopisech od politiků a o fotbalu s Pavlem Nedvědem. Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Moderátor Šťastného pondělí a politický komentátor Jindřich Šídlo tentokrát v opačné roli - jako host pořadu Výzva odpovídá na otázky Zuzany Hodkové.

Článek

Televize Seznam celé léto vyjíždí za svými diváky. Tentokrát jsme vyrazili do Brna na hudební festival LétoFest. Jedním z hostů naší televize byl i Jindřich Šídlo, šéfreportér Seznamu, ale také otec tří dětí.

„Politici mají se staršími dětmi podobnou vlastnost - člověk ví, co od nich může čekat. Ale politici mě na rozdíl od dětí poslouchají,” vtipkuje. Připouští, že na české scéně je spousta zábavných postav a pro komentátora to je, jako by „si vybíral úrodu na poli”.

Dojde ale i na vážnější témata. Na LétoFestu zahrála i kapela Mig 21, která se nedávno přidala k bojkotu českého premiéra a akcí spojených s Agrofertem.

„Je to každého věc. Ale chovám k nim velký respekt. Také se může stát, že k nim přijde daňová kontrola. Je to znamení, že všechno se za peníze pořídit nedá,” konstatuje Šídlo.

Za 26 let své novinářské kariéry zažil několik vlád, dramatické výměny premiérů a dobré i špatné politické řečníky. Za toho nejlepšího považuje Václava Klause v době jeho působení ve Sněmovně a pak také Miroslava Kalouska.

„Teď mě překvapil pirát Jakub Michálek. Dokáže během tří vteřin vytočit kohokoli, kdo je za ním v té vládní lavici. Má v sobě určitou mladistvou aroganci,” dodává.

Podívejte se na celý přímý přenos Televize Seznam z brněnského LétoFestu:

Video: Seznam

Jak hodnotí české politiky a co mu píšou? A dá se česká polická scéna představit prostřednictvím seriálu The Simpsons? Kde je podle moderátora pořadu Šťastné pondělí hranice politické satiry? A bude Šťastné pondělí pokračovat i po prázdninách? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované