Hlavní obsah

Jsme jediní v konkurzu na užitečné idioty, do vlády s Babišem nepůjdeme, říká šéf vlivné brněnské ČSSD

Stranické referendum v ČSSD o účasti ve vládě začne v pondělí.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vládní spolupráce sociální demokracie s hnutím ANO neprojde, odhaduje šéf vlivné brněnské buňky ČSSD Oliver Pospíšil. Podle něj členové strany ve stranickém referendu tuto možnost zavrhnou.

Článek

Vydali jsme se špatným směrem. Upustili jsme od předvolebních myšlenek a jsme jediní v konkurzu na užitečné idioty. S takovou ostrou kritikou vedení ČSSD přišel šéf brněnské buňky sociální demokracie Oliver Pospíšil. Desítky tisíc členů přitom budou od příštího týdne rozhodovat, jestli má strana vstoupit do vlády s hnutím ANO a premiérem Andrejem Babišem.

Pospíšil pro Seznam.cz zdůraznil pochybnosti a v referendu bude hlasovat proti spolupráci. „Lidé ve straně dost dobře nerozumí tomu, co se v Praze domluvilo a kam to všechno směřuje,” sdělil Pospíšil.

K platnosti referenda se jej musí zúčastnit minimálně čtvrtina straníků. A Pospíšil odhaduje, že účast nebude o moc vyšší. „Není to jen problém sociální demokracie. Je to stav společnosti, vztah k politice a znaky určité rezignovanosti, otrávenosti,” dodal Pospíšil.

Jinak vidí situaci brněnský primátor a místopředseda hnutí ANO Petr Vokřál. Přeje si vznik vlády ANO se sociální demokracií. „Chci věřit, že týdne a měsíce vyjednávání nepadnou vniveč,” řekl primátor.

Reklama

Doporučované