Hlavní obsah

Kačí z My Cooking Diary o jídle i cestování: Tady je její recept na čočkové kari

Blogerka Kačí vaří v kuchyni Seznamu.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Blogerka roku 2015, 2016 a 2017 - nejdříve v kategorii Objev roku, pak v kategorii Food. To je Kateřina Lustigová alias Kačí a její blog My Cooking Diary. Cestuje, vaří a všechno sdílí na sociálních sítích.

Článek

Nejdřív vznikl blog s názvem My Cooking Diary, dalším krokem byla kuchařka. Práce na ní trvala skoro rok. Veškerý text, ale i fotografie patří Kateřině. „Chci, aby to působilo přirozeně a bylo to ode mne, kdyby mi fotky nafotil profesionální fotograf, tak by to ztratilo takovou tu autenticitu, kterou dávám i do blogování,” říká Kačí.

Kačí nejen bloguje o vaření, ale společně se svým manželem Adamem také cestuje. I cestování ale propojuje s jídlem. Články z cest se také objevují na blogu My Cooking Diary. „Jsou hodně oblíbené, hrozně mě baví, zase je to něco jiného než dělat recepty. I pro mě to není takový stereotyp, ale ozvláštnění pro lidi i pro moji práci.”

Co předcházelo založení blogu My Cooking Diary? A která místa Kačí procestovala? Rozhovor si můžete pustit  v úvodním videu.

Čočkové kari s cizrnou a špenátem podle Kačí

2 větší stroužky česneku

1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru

1/2 lžičky mleté kurkumy

1 lžička římského mletého kmínu

mleté nebo čerstvé chilli podle chuti

500 ml rajčatového pyré

400 ml kokosového mléka

200 ml zeleninového vývaru

150 g červené čočky

10 cherry rajčat

1 plechovka cizrny (400g)

120 g čerstvého baby špenátu

slunečnicový olej

javorový sirup

hrst čerstvého koriandru

sůl

jasmínová rýži jako příloha

Ve větším hrnci si rozpalte olej na středním plameni a opečte v něm prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, římský kmín, chilli a kurkumu. Až se koření rozvoní, přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko, vývar, přisypejte čočku a na čtvrtky nakrájená cherry rajčata. Všechno pořádně promíchejte, osolte a nechte vařit asi 20 minut, dokud čočka nezměkne. V tu chvíli směs podle potřeby doslaďte javorovým sirupem a dosolte.

Ochucené kari odstavte z plotny a přidejte propláchnutou cizrnu a čerstvý špenát. Špenát po chvilce teplem lehce změkne a můžeme podávat.

Více receptů najdete na blogu My Cooking Diary nebo v kuchařce.

Kačí byla hostem pořadu Slavní.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované