Hlavní obsah

Kandidát na primátora Stuchlík řekl, jak to měl s Harvardem

Pražský lídr vysvětluje, v čem je manažerský kurz na Harvardu náročný a proč se podle svých slov může považovat za absolventa univerzity.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Premiér Andrej Babiš se chlubil, že jednička pro Prahu má za sebou Harvard. Finančník Petr Stuchlík tam absolvoval několikatýdenní manažerský kurz.

Článek

„Velká nalejvárna od rána do večera.“ Tak popisuje kandidát na pražského primátora za hnutí ANO Petr Stuchlík studia, která absolvoval na Harvardu.

Právě tím, že má jednička ANO pro Prahu „za sebou Harvard stejně jako bývalý starosta New Yorku Mike Bloomberg nebo prezident George W. Bush“, se na sítích pochlubil lídr hnutí, premiér Andrej Babiš.

Seznam Zprávy přitom upozornily na to, že nešlo o klasické řádné studium, ale několikatýdenní kurz.

Den poté přišel Stuchlík do redakce vypovědět, jak jeho studia vypadala. Přivedl si s sebou asistenta s tabulí, na které názorně popsal, jak to na Harvardu chodí. Podrobnosti v úvodním videu.

Stuchlík je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, na Harvardu si zaplatil manažerský kurz pro majitele firem známý zkráceně jako OPM. Univerzita na svém webu píše, že studijní programy v rámci Executive Education nejsou náhradou za akademický titul. Účastníkům ale přiznává, že jsou absolventy – a to „se všemi výhodami, které jsou s tím spojeny“.

„Je to tříletý program, který je hodně zaměřen na praxi. Tři týdny jste od rána do večera na Harvardu na velké nalejvárně. Potom máte rok na to, abyste získané znalosti implementovali jako manažeři v praxi. Poté se za rok vrátíte a vyhodnotíte, co se člověk naučil a co ne. Během dalších tří týdnů rozvedete své dovednosti. Pak máte další rok na to, abyste nové dovednosti uvedli do praxe, a poté je další třítýdenní závěrečná nalejvárna,“ doplňuje lídr pražské kandidátky hnutí ANO.

Reklama

Související témata:

Doporučované