Hlavní obsah

Živě: Mikulášký koncert kapely The Tap Tap exkluzivně v Televizi Seznam

Koncert kapely The Tap Tap: záznam mikulášského přenosu na Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na koncertu byly odhaleny i sochy v nadživotní velikosti, které budou součástí výstavy The Tap Tap v Muzeu.

Článek

Skupina handicapovaných hudebníků The Tap Tap ve středu v pražském Foru Karlín rozjela už posedmé koncert s názvem Mikulášská. Představila na něm mimo jiné svůj nový videoklip ke skladbě Džony Macháček. Hosty byli Petr Čtvrtníček, Xindl X, Adam Lanči alias Mr. Cocoman, dívčí sbor Puellae Cantantes a senátor Jiří Drahoš.

Koncert živě přenášela Televize Seznam.

Píseň Džony Macháček, která svým country stylem připomene slavnou skladbu Johnnyho Cashe Folsom Prison Blues, pro člena kapely Jana Macháčka napsal frontman skupiny Poletíme? Rudolf Brančovský. Klip k této skladbě vznikl ve věznici ve Světlé nad Sázavou. Pojednává o originálním klukovi, jenž hledá ženu, která by ho zvládla. Aby si mohl vybrat, nastoupí dobrovolně do ženské věznice.

Zkoušky ve vězení. Jak the Tap Tap připravovali jedinečnou show.Video: Barbora Kalátová

Na koncertu v pražském Foru Karlín se objevily i sochy v nadživotní velikosti, součástí nové výstavy o The Tap Tap. Expozice Muzea hlavního města Prahy bude pro veřejnost otevřena v Domě U Zlatého prstenu od 11. prosince do března příštího roku.

Hudební uskupení The Tap Tap vzniklo v roce 1998, kdy jej založili studenti Jedličkova ústavu. Na doprovodné nástroje hrají hostující profesionální hudebníci. Vozíčkáři mají za více než dvacet let práce za sebou stovky koncertů a festivalů doma i v zahraničí. První CD s názvem Hopšidyridy nahráli The Tap Tap v roce 2006 s ukrajinskou kapelou Huculyk. S vozíčkáři spolupracuje řada hvězd domácí populární hudby. Umožňují jim hrát písně ze svého repertoáru nebo je přímo pro The Tap Tap píší.

Například hit Řiditel autobusu, který pojednává o potížích postiženého hudebníka Marka Valenty při cestování městskou hromadnou dopravou, složil Xindl X a zpívají v něm také Vojtěch Dyk a Dan Bárta.

Reklama

Doporučované