Hlavní obsah

Kaše přijet chtěl, ale Anaheim mu účast na MS nedoporučil, prozradil manažer reprezentace

Jiří Fischer o dalších posilách z NHL před MS v Dánsku.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ondřej Kaše českou hokejovou reprezentaci před mistrovstvím světa neposílí. Třetímu nejlepšímu českému střelci letošní sezony NHL nedoporučil účast jeho klub Anaheim.

Článek

Trenér národního týmu Josef Jandač si další posilu z NHL musí škrtnout. Útočníka Anaheimu Ondřeje Kašeho nepustil na turnaj do Dánska klub.

„Mluvil jsem s Ondrou hned poté, co vypadl Anaheim z play-off. Na začátku sezony měl několik zranění včetně otřesu mozku. Klub mu účast na turnaji nedoporučil a Ondra respektuje rozhodnutí Anaheimu,“ řekl novinářům generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

Kaše v letošní sezoně nastřílel za Anaheim 20 branek a v 66 zápasech si celkem připsal 38 kanadských bodů. „Ondra momentálně jedná s Anaheimem o nové smlouvě, ale i přesto na turnaj jet chtěl,“ doplnil Fischer.

K české reprezentaci se naopak už připojil útočník Detroitu Martin Frk. „Naštěstí neměl žádné problémy s cestováním, takže hned po příletu jel rovnou na zimák a připojil se k týmu,“ pokračoval Fischer.

Jediný zápas od vyřazení z play-off dělí Philadelphii s Jakubem Voráčkem, Radko Gudasem, Petrem Mrázkem a Michalem Neuvirthem. „Samozřejmě sledujeme vývoj play-off. Další posily pro turnaj v Dánsku budeme řešit s každou potenciální posilou individuálně,“ dodal na závěr Fischer.

82. mistrovství světa v ledním hokeji v Kodani a Herningu začíná 4. května. Před turnajem odehraje národní tým ještě dva zápasy na Českých hokejových hrách a příští týden čekají Jandačův tým ještě Švédské hokejové hry.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované