Hlavní obsah

Keira Knightley vzpomíná na natáčení v Praze. „Na umělý sníh nebyly peníze a pak přišla sněhová bouře“

Premiéra filmu The Aftermath zaznamenala v Londýně úspěch.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Píše se rok 1946. Rachael Morganová v podání herečky Keiry Knightley přijíždí do rozbombardovaného Hamburku, aby zde žila se svým mužem Lewisem. Ten je britským důstojníkem, jenž má zničené město pomoci znovu obnovit.

Článek

Mimochodem, úvodní scéna filmu Zraněná srdce se natáčela na pražském nádraží. A nebyla jediná. Natáčelo se i v Obecním domě, v jednom z hotelů na Václavském náměstí a mnoha lokalitách za Prahou. A je jisté, že herci na natáčení v Česku nezapomenou. Hlavně Keira Knightley: „Když jsme natáčeli, podle scénáře mělo být hodně sněhu a pak se řeklo, že není dost peněz na to sníh udělat, takže nebude. A pak se to stalo, že byla v Praze nejchladnější zima od roku 1937. Takže tam byla v podstatě jen sněhová bouře a po celou dobu jsme byli stále ve sněhu,“ prozradila.

A že to herečka odnesla nejvíc, potvrdil i její filmový manžel, herec Jason Clarke: „Zima? Jo, hrozně mrzlo. A byli jsme venku. Ale já si nemůžu stěžovat, protože Keira byla v těch zlatých šatech. Byly krásné. Ale nedovolili mi kabát, protože prý ty zlaté šaty na sněhu vypadají úžasně. A taky že vypadaly.“

A teď zpátky k ději. Nový život Rachael není takový, jaký doufala. Nenávidí všechny Němce, jelikož během německých náletů na Londýn ztratila svého syna. Zjištění, že nový dům bude sdílet s původním německým majitelem Stefanem a jeho dcerou, je zdrcující. Rozplakat se však bylo pro herečku velmi jednoduché: „Mé dceři bylo 18 měsíců, když jsme film natáčeli, a já jsem opravdu velmi málo spala. A jedna jediná dobrá věc, když jste herečka a málo spíte, je, že slzy přijdou opravdu jednoduše,“ smála se na premiéře.

Práce na filmu trvala dva roky. Natáčení sice o něco méně, přesto spolu celý štáb strávil dlouhou dobu a všichni se shodli, že se z kolegů stala rodina: „Myslím, že jsem opět měla štěstí, že jsem pracovala s tak skvělými lidmi. Každý z nich, za kamerou i před ní, byl jen profesionální a prostě krásný,“ pronesla Knightley na adresu svých kolegů. Na to, jak milostný trojúhelník skončí, si musíte počkat do 28. března, kdy se film Zraněná srdce objeví i v českých kinech.

Úvodní reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované