Hlavní obsah

Kladenské divadlo chystá na září obnovenou premiéru inscenace o Mikim Volkovi

Foto: https://www.nasekladno.cz/

Divadlo v Kladně.

Reklama

Kladenské divadlo chystá na září obnovenou premiéru hudební inscenace o Mikim Volkovi nazvanou Jak umřít na rokenrol. Vznikla na míru herci, zpěvákovi a muzikantovi Janu Krafkovi.

Článek

„Jednotlivé výstupy organicky propojuje hudba hraná šestičlennou kapelou,“ uvedla dramaturgyně kladenského divadla Kristýna Čepková.

Stejně jako život zpěváka Mikiho Volka je také inscenace plná nečekaných zvratů. „Těch pár let absolutního úspěchu a pak přežívání a pád až na dno. Podobné osudy mne fascinují. A byl to umělec. Možná to někdo neví, ale umělci nemívají nejlehčí život. Hlavně ti posedlí. Věří své hudbě, svým obrazům, svému divadlu… Někdy si kvůli němu uříznou ucho, někdy duši,“ řekl k inscenaci autor a režisér Miroslav Hanuš.

Z kladenského souboru se představí také Barbora Janatková, Anežka Rusevová a Barbora Hron Vovsíková a jako host Jiří Wohanka.

Světovou premiéru inscenace uvedlo divadlo na jaře 2019, ve stejný rok v létě tehdejší vedení Kladna odvolalo Krafku z pozice jednatele divadla a on se následně rozhodl, že nazkoušená představení nebude z osobních důvodů dohrávat. Poté, co se do čela Kladna loni v září vrátil primátor Milan Volf (Volba pro Kladno), Krafka se do kladenského divadla také vrátil, a to i na pozici jednatele.

Obnovená premiéra Jak umřít na rokenrol se koná 3. září, naplánovaných je několik dalších zářijových a říjnových repríz. Pražská premiéra bude už v srpnu, a to na Lodi Tajemství bratří Formanů.

Miki Volek (1943–1996), přezdívaný král českého rokenrolu, působil ve skupinách Crazy Boys, Olympic či Mickey & The Samuels a dalších. V polovině šedesátých let minulého století byl velmi populární, ale potýkal se se závislostí na alkoholu a lécích. Za života vydal pouze jedinou sólovou desku.

Reklama

Související témata:

Doporučované