Hlavní obsah

Komárkova KKCG získala majoritu ve dvou firmách z Cleverlance

Foto: Seznam Zprávy

Karel Komárek.

Reklama

Investiční skupina KKCG Karla Komárka koupila majoritní podíl ve společnostech Cleverlance Enterprise Solutions a AEC. KKCG to uvedla v tiskové zprávě.

Článek

Pražská Cleverlance ES (CES) je největší firmou ze stejnojmenné skupiny a zaměřuje se na vývoj počítačových programů a mobilních aplikací pro velké české banky, tuzemské mobilní operátory nebo pro Škodu Auto. Brněnská AEC svým firemním klientům zajišťuje počítačovou bezpečnost.

„Vznikne tak unikátní dodavatel ICT služeb s konsolidovaným obratem převyšujícím pět miliard korun, se ziskem před započtením daní, úroků a odpisů (EBITDA) přes 300 milionů korun a s více jak 1 800 zaměstnanci,“ uvádí KKCG.

Transakce ještě podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

KKCG kupuje sedmdesátiprocentní podíl v CES a pětapadesátiprocentní podíl v AEC. Od konce roku 2017 Komárkově investiční skupině patří i majoritní část holdingu AUTOCONT, který je největším nezávislým českým poskytovatelem ICT služeb.

Cena obchodu nebyla zveřejněna.

Investiční skupina KKCG spravuje významné společnosti, jejichž celková účetní hodnota přesahuje 5,2 miliardy eur. Skupina KKCG a jí vlastněné společnosti zaměstnávají více než 3 500 zaměstnanců a vyvíjejí podnikatelské aktivity v devatenácti zemích světa. Skupina KKCG drží podíly například v MND, Sazka, US Methanol, CK Fischer a další.

Reklama

Související témata:

Doporučované