Hlavní obsah

Kotník nebo opět zlomený nárt? Brazílii straší tajnosti kolem Neymarova zranění

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Neymar odchází z úterního tréninku.

Reklama

Největší brazilská hvězda Neymar odkulhala z úterního tréninku. Po zápase se Švýcarskem si střelec PSG stěžoval na bolesti kotníku.

Článek

Klička, klička a další klička. Brazilec Neymar se v prvním utkání na mistrovství světa proti Švýcarsku neustále pouštěl do soubojů jeden na jednoho. A chodil si pro fauly. Nasbíral jich celkem deset, ale už v 58. minutě začal viditelně kulhat na pravou nohu.

Páteční zápas, který skončil pro Brazílii neuspokojivou remízou 1:1, však dohrál a objevil se i na úterním tréninku. Po třiceti minutách ale odkulhal v doprovodů lékařského týmu kvůli neustávající bolesti v pravém kotníku, což vyvolalo spekulace, zda si nejdražší fotbalista světa neobnovil únorové zranění, kvůli kterému vynechal zbytek sezony.

Jak jsou bolesti kotníku závažné, se ukáže dnes odpoledne, kdy by se podle lékaře brazilské reprezentace měl objevit na tréninku. Už v pátek čeká Brazilce druhý zápas ve skupině proti Kostarice, která na úvod podlehla Srbsku 0:1.

„Neymar si po zápase se Švýcarskem stěžoval na bolesti v kotníku v důsledku velkého počtu faulů, které utrpěl proti Švýcarsku. Vzhledem k tomu, že (pozn. red. úterní) trénink byl pro hráče základní sestavy regenerační, poslali jsme ho na fyzioterapii. Vynechá ranní (pozn. red. středeční) trénink a odpoledne už bude trénovat,” zveřejnila brazilská reprezentace vyjádření týmového lékaře Rodriga Lasmara na Twitteru.

Brazilská hvězda se přitom vrátila na trávník těsně před mistrovstvím světa. Neymar nehrál od 25. února, kdy si v ligovém zápase s Marseille zlomil pátou nártní kost. Útočník PSG se vrátil na trávníky až v národním dresu, a to hned ve velkém stylu. Na začátku června nastoupil v přátelském utkání s Chorvatskem až do druhého poločasu a jen 23 minut mu stačilo, aby parádní ranou poslal kanárky do vedení. Trefil se i v dalším zápase s Rakouskem.

Pokud by mělo být Neymarovo zranění závažnější, byla by to pro brazilského střelce obrovská smůla. Na mistrovství světa 2010 ho ani po obrovském tlaku fanoušků tehdejší trenér reprezentace Dunga nenominoval. O čtyři roky později táhl Brazilce za vysněným domácím titulem, ve čtvrtfinále mu ale vystavil stopku Kolumbijec Juan Camilo Zúñiga, který mu nevybíravým zákrokem zlomil obratel. Brazílie sice postoupila do semifinále, v něm ale už bez Neymara musela vytrpět ostudnou porážku 1:7 od Německa.

Reklama

Doporučované