Hlavní obsah

Krvácej pro trůn! Kampaň vybízí fanoušky Hry o trůny, aby drželi tak trochu jinou hlídku

Do akce Krvácej pro trůn se zapojují i Češi.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Už patnáctého dubna čeká fanoušky nejsledovanějšího seriálu Hra o trůny rozuzlení celé zápletky v podobě osmé finálové série. Šest nabitých epizod ukáže, kdo nakonec usedne na opravdový Železný trůn. Do té doby proběhne doprovodná akce Krvácej pro trůn, do níž se nyní mohou zapojit i Češi. Mezi dárci se objevila i herečka Aňa Geislerová.

Článek

Bude to Cersei z rodu Lannisterů, Night King, nebo zvítězí dobro nad zlem a vládnout bude Jon Snow? To se dozvíme v květnu. Na repliku trůnu ale mohli fanoušci usednout už 25. března, a to v Národní technické knihovně v Praze, kde byla zahájena dvoutýdenní akce s názvem Krvácej pro trůn. Tu celosvětově pořádá Červený kříž ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí a HBO.

Darovat krev pak mohou zájemci až do první epizody nové série přímo v ÚVN.

Celosvětová kampaň odstartovala už 7. března na Fair Market v americkém Austinu. Čeští zájemci o darování krve mohou navštívit server krvacejprotrun.cz, kde se dozvědí další informace.

Do největší propagace darování krve v historii Červeného kříže se zapojila i česká herečka Aňa Geislerová, která darovala vůbec poprvé. I ona má samozřejmě tip na to, kdo nakonec usedne na Železný trůn. Podívejte se v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované