Hlavní obsah

Princ Constantin exkluzivně na Seznamu: Prozradil plány Lichtenštejnů pro Česko

Knížecí rod Lichtenštejnů zatím sázel hlavně na bankovnictví a zemědělství. Nově investuje do malých a středních firem.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Lichtenštejnský vládnoucí rod hledá po Evropě malé a střední firmy, kterým by pomohl „nakopnout“ jejich byznys.

Článek

Nejbohatší monarcha v Evropě. Neoficiální titul, který drží lichtenštejnský kníže Hans Adam II. díky odhadovanému majetku okolo pěti miliard dolarů. Rodinné jmění celého knížecího klanu se pak odhaduje dokonce na deset až dvanáct miliard. A to díky rozsáhlým podnikatelským aktivitám, které se dlouhodobě zaměřují na bankovnictví, zemědělství, exkluzivní reality a trh s uměním.

„Nově se v rámci diverzifikace našeho byznysu zaměřujeme na investice do malých a středních firem především v Evropě,“ popsal v exkluzivním rozhovoru pro magazín Byznys na Televizi Seznam třetí syn vládnoucího knížete, princ Constantin, který vede jednu ze čtyř knížecích nadací, které mají podnikatelské aktivity rodiny na starosti.

„Hledáme firmy, které mají potenciál růstu, ale potřebují kapitál. Propojili jsme při těchto investicích i další významné evropské podnikatelské rodiny, kterým jde o totéž, co nám,“ dodal s tím, že se zaměřují například na automobilový průmysl, maloobchod nebo služby pro finanční sektor.

Podobné příležitosti by mohli Lichtenštejnové hledat také v Česku. Bude ovšem záležet na tom, jak dopadnou spory o majetek, který jim byl zabaven na základě Benešových dekretů. „Ne že by to bylo přímo propojené, ale samozřejmě pro podobné investice potřebujete mít v zemi určitou základnu,“ připustil princ Constantin.

Celý rozhovor s Constantinem von und zu Liechtenstein přineseme v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata:

Doporučované