Hlavní obsah

Majitel O2 areny dostavuje zakonzervovanou část, vznikne komplex s 21 sály

Podívejte se, jak se změní největší aréna v republice, pražská O2.Video: Aleš Černý, Seznam Zprávy

 

Reklama

O2 arena se rozrůstá o sály pro veletrhy, kongresy a menší koncerty.

Článek

Původně to měla být menší, tréninková ledová plocha. To ale padlo ještě před samotným otevřením O2 (tehdy Sazka) areny na hokejové mistrovství světa v roce 2004. Prostor, který se nachází mezi hlavní halou a ulicí Českomoravská, zůstal nedokončený, zakonzervovaný a sloužil jako sklad.

Provozovatel a majitel pražské O2 areny - firma Bestsport - se ale už před časem rozhodl, že tuto součást arény využije jinak. Už příští rok by se mělo v těchto místech otevřít místo zvané O2 universum.

Pod tímto názvem se skrývá komplex 21 sálů, z nichž ten největší bude mít kapacitu 4,5 tisíce lidí a další dva přes tisíc lidí. Tato přístavba arény má sloužit zejména pro menší koncerty, kongresy a veletrhy nebo i sportovní zápasy.

O2 universum má mít celkovou kapacitu 10 tisíc míst k sezení, společně s přilehlou arénou tedy až 28 tisíc. Zabere plochu celkem čtyř podlaží, v součtu 50 tisíc čtverečních metrů. Firmu nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vyjde investice na 1,2 miliardy korun.

Architekty O2 universa jsou autoři původní O2 areny Martin a Vladimír Vokatí.

„Naším hlavním záměrem je přivést kongresové akce, které se dříve do Prahy nevešly – buď počtem účastníků, anebo požadavky na výstavní plochy spojené s kongresem. Cílem jsou taktéž korporátní akce, vánoční večírky, ale samozřejmě v programu nebudou chybět kulturní akce nebo koncerty, pro které je O2 arena příliš velká,” vysvětluje Marek Chmátal, jenž je v Bestsportu odpovědný za oblast korporátních akcí a kongresů.

Staví se momentálně v těsném sousedství na západ od O2 areny. To už je ale projekt nezávislý na největší české sportovní hale. Investoři Kaprain Group a Lighthouse Group tu staví tři desetipatrové věže, které nabídnou 30 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Hotovo by mělo být do poloviny roku 2019.

Kromě vznikajících kanceláří má do konce roku 2020 na západní straně arény vyrůst kongresový hotel s 300 pokoji. Ten postaví a bude provozovat přímo majitel O2 areny, společnost Bestsport.

Reklama

Doporučované