Hlavní obsah

„Makronky neděláme.“ Uznávaný cukrář Skála vysvětluje, proč nenabízí oblíbený dezert

Dvě minuty z Výzvy: Proč u cukráře Skály nenajdete oblíbené makronky.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Cukrařinu děláme tak, aby šli zákázníci za námi, za tím, co si nekoupí nikde jinde, říká Lukáš Skála. Na svém kontě má několik ocenění Cukrář roku a chubit se může i tím, že se dostal mezi sedm nejlepších cukrářů světa na soutěži Global Pastry Chefs Challenge v Budapešti.

Článek

„Když budeme dělat makronky, které dělá celá Praha, tak je těžké jít cenou proti ostatním,” vysvětluje ve Výzvě spolumajitel dvou vyhlášených pražských cukráren. Právě ruční výroba, tradiční recepty a kvalitní suroviny jsou základem jeho receptu na úspěch.

Zákazníky láká na typické dezerty, které znají z dětství, jako jsou věnečky, špičky nebo větrníky. Zároveň ale i těmto zákuskům dává nový neotřelý vzhled.

Celý pořad Výzva s Lukášem Skálou:

Výzva: Raw zákusky mě nezajímají. Poctivou kremroli děláme i tři dny, říká několikanásobný Cukrář roku.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

Jako mistr svého řemesla stále kontroluje kvalitu a každý den ochutná pět až šest dezertů. „Máme takovou teorii, že co se sní s chutí, to se neukládá,” odpovídá s nadsázkou na otázku, jestli nemá strach z kalorií.

Jak se ze skladníka stane cukrář, jako tomu bylo v jeho případě? Kolik času zabere připravit poctivý dezert? A kde Lukáš Skála bere inspiraci pro svou práci?

Podívejte se na celý pořad Výzva s Lukášem Skálou.

Reklama

Související témata:

Doporučované